Video Mihai Răzvan Ungureanu, propus de Băsescu la şefia SIE

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni dimineaţă, preşedinţilor Camerelor Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE.

1 afișare

"Preşedintele României, Traian Băsescu a trimis astăzi, 26 noiembrie a.c., preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul art.65 lit. h din Constituţia României propunerea de numire în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Mihai Răzvan Ungureanu", se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform art. 65 alin. 2 lit. h din Constituţie, Camerele Parlamentului îşi desfăşoară lucrările şi în şedinţe comune pentru numirea, la propunerea preşedintelui României, a directorilor serviciilor de informaţii şi exercitarea controlului asupra activităţii acestor servicii.

Mihai Răzvan Ungureanu ocupă în prezent postul de reprezentant al României la SECI. În perioada decembrie 2004 - februarie 2007, Ungureanu a deţinut funcţia de ministru de Externe, pe care a părăsit-o prin demisie.

Funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a rămas vacantă în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu, în martie 2007. Săftoiu a demisionat de la şefia SIE după ce, potrivit Comisiei parlamentare privind suspendarea din funcţie a şefului statului, ar fi afirmat că Serviciul pe care îl conducea ar fi interceptat convorbiri telefonice cu mandat de la procurorul general.

În prezent, interimatul la conducerea SIE este asigurat de adjunctul Silviu Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici