Mihai Răzvan Ungureanu: Reducerea numărului de secţii în străinătate, un fel de a spune că diaspora va vota "Nu"

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu consideră că reducerea numărului de secţii de votare din străinătate "este încă una din acţiunile penibile ale ministrului de Externe în exerciţiu" şi "un fel de a spune că diaspora românească este susţinătoarea răspunsului negativ la referendum".

177 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu: Reducerea numărului de secţii în străinătate, un fel de a spune că diaspora va vota "Nu"

Mihai Răzvan Ungureanu: Reducerea numărului de secţii în străinătate, un fel de a spune că diaspora va vota "Nu" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prezent la Arad pentru a se întâlni cu simpatizanţii Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că "micşorarea numărului de secţii de votare este încă una din acţiunile penibile ale ministrului de externe în exerciţiu, care încearcă pe seama autorităţii ministeriale să diminueze accesul la vot, să restrângă fizic dreptul la vot al românilor aflaţi în străinătate".

"Mişcorarea drastică a numărului de secţii în state în care diaspora română este foarte amplă - Italia, Spania, SUA, Republica Moldova - este o ingerinţă care trebuie sancţionată (…) Este un fel de a spune că diaspora românească este susţinătoarea răspunsului negativ la referendum, că judecă foarte bine realităţile de acasă prin prisma experienţelor pe care le are", a declarat Ungureanu.

Fostul premier crede că "aceasta este raţiunea după care MAE restrânge dramatic dreptul la exprimare a românilor aflaţi în străinătate".

Ungureanu a spus că va merge în diasporă în numele ICCD înainte de referendum şi că le va spune românilor că va vota "Nu" la referendum.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi seară, că 150 de secţii de votare vor fi organizate în străinătate pentru referendumul din 29 iulie, opt dintre secţii fiind în teatrele de operaţiuni în care România are trupe.

Reprezentanţi ai românilor din diaspora au reacţionat la decizia Guvernului privind numărul secţiilor de votare din străinătate la referendum, FADERE ameninţând chiar cu acţionarea în judecată în condiţiile în care autorităţile nu asigură românilor din străinătate posibilitatea de a vota.

Astfel, MAE a comunicat, vineri seară, că a solicitat ambasadelor şi consulatelor ca, până luni după-amiază, să analizeze necesitatea suplimentării numărului de secţii de votare din străinătate pentru referendumul din 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici