Mihai Tudose: Dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior

„Se va da mârţoaga peste cap şi va mânca de mâine jăratic? Să fim serioşi! După cum stăm azi, dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior”, a declarat miercuri fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar PSD.

472 afișări
Imaginea articolului Mihai Tudose: Dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior

Mihai Tudose: Dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior

„Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult sau puţin? Asta-i discuţia la noi, de ieri încoace. Pentru unii ar fi o <sumă impresionantă>, care ne va rezolva toate întârzierile acumulate în zeci de ani, ”mulţumită eforturilor deosebite“ depuse de ”guvernul meu”. pentru alţii e un fals succes, considerând că suma e mică, că meritam mai mult... Din păcate, problema e mult mai gravă decât aceste scremeri pentru micul ecran. Ştim cu toţii, alegători şi politicieni, care-i adevărul, dar fugim de el, că ne doare al naibii”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.

El apreciază că România „nu prea pare” a avea capacitatea de a lua banii europeni.

„Ăsta e nivelul guvernanţilor de azi. Aceste sume, împrumuturi sau sume nerambursabile, se pot lua doar pe proiecte! Nu pe <intenţii> declarate... Se va da mârţoaga peste cap şi va mânca de mâine jăratic? Să fim serioşi! După cum stăm azi, dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior. Iată de ce cred că ne trebuie rapid un plan guvernamental de reaşezare instituţională pentru a spori capacitatea de absorbţie a fondurilor europene şi un plan pentru accesarea acestor bani. Proiectele europene înseamnă muncă, viziune, consens! Nu gargară şi proiecţii de cai verzi (galbeni) pe pereţi...”, a conchis Tudose.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la finalul summitului UE de la Bruxelles, că România a obţinut o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru a reface infrastructura din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici