Mihai Voicu: PNL îşi menţine opinia legată de numirea procurorilor

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că PNL îşi menţine punctul de vedere referitor la numirea procurorilor, dar acest lucru nu reprezintă "un semnal catastrofic" de rupere a USL.

288 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu: PNL îşi menţine opinia legată de numirea procurorilor

Mihai Voicu: PNL îşi menţine opinia legată de numirea procurorilor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Mihai Voicu a vorbit în faţa celor peste 460 de delegaţi la Conferinţa Teritorială a PNL Bistriţa-Năsăud, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"USL nu are obiectivul de a dizolva partidele componente, de a le şterge identitatea, de a le aduce pe toate la un set de valori, de idei comune. Acceptăm cu toţii, şi e foarte bine că e aşa, că USL e compusă din partide diferite cu valori şi viziuni diferite, dar care îmbrăţişează obiective comune. Am plecat de la necesitatea de a îndepărta de la putere o structură coruptă şi arogantă şi am reuşit la alegerile locale şi parlamentare", a declarat Mihai Voicu.

Acesta a adăugat că PNL nu trebuie să se abţină la exprimarea punctelor de vedere, chiar dacă uneori nu coincid cu cele ale partenerilor.

"Nu trebuie, în niciun caz, să ne abţinem nici noi, nici partenerii noştri în a afirma lucruri atunci când avem vederi diferite, pentru că afirmarea unor lucruri în care eventual ne despărţim nu înseamnă, în niciun caz, punerea sub semnul întrebării a acestei construcţii politice, pentru că altele sunt obiectivele acestei construcţii. Aşa s-a întâmplat şi zilele trecute şi bineînţeles că spunem încă o dată că ne menţinem punctul de vedere (referitor la numirea procurorilor - n.r.) fără ca acest lucru să însemne nu ştiu ce semnal catastrofic de rupere a USL sau de părăsirea guvernării sau chestiuni de genul acesta", a declarat Voicu.

La Conferinţa teritorială a PNL Bistriţa-Năsăud participă peste 460 de delegaţi care îşi vor alege un nou preşedinte, singurul candidat fiind deputatul Stelian Dolha.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Miercuri seara, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că BPN al PNL a decis, cu unanimitate, ca dacă premierul Ponta persistă în numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, PNL nu mai asumă Ministerul Justiţiei, arătând că Justiţia este, acum, în responsabilitatea "binomului, cuplului" Ponta-Băsescu.

El a precizat că liberalii sunt gata oricând să preia Ministerul Justiţiei în condiţiile în care procedura de numire a procurorilor şefi se va desfăşura în afara unei înţelegeri politice cu preşedintele Traian Băsescu şi dacă se respectă criteriile pentru numirea procurorilor, menţionând că alegerea este a premierului şi adăugând că ar fi înţeleaptă retragerea actualelor propuneri.

În acelaşi timp, Antonescu, a declarat că, din acest moment, Ministerul Justiţiei este în responsabilitatea PSD, care poate numi ca ministru pe oricine, el arătând că nu s-a terminat lumea cu Codruţa Kovesi şi că Daniel Morar şi Monica Macovei sunt liberi pentru a ocupa acest post.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat, miercuri, după şedinţa USL, ca PSD îşi asumă Ministerul Justiţiei, liberalii fiind de acord şi spunând că nu solicită alt portofoliu în schimb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici