Mihnea Constantinescu nu a primit acordul R.Moldova pentru postul de ambasador la Chişinău

Mihnea Constantinescu, propus ambasador al României la Chişinău, a fost respins de autorităţile din Republica Moldova, potrivit unui comunicat MAE.

164 afișări
Imaginea articolului Mihnea Constantinescu nu a primit acordul R.Moldova pentru postul de ambasador la Chişinău

Mihnea Constantinescu (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Externe precizează într-un comunicat transmis MEDIAFAX că a primit vineri o Notă Verbală din partea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova prin care acesta solicită autorităţilor române să propună o altă persoană decât Mihnea Constantinescu pentru postul de ambasador la Chişinău.

"În scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va anunţa măsurile pe care le va lua în urma acestui gest al autorităţilor moldovene", se arată în comunicat.

Mihnea Constantinescu a primit, la 8 aprilie, avizul comisiilor de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru postul de ambasador al României în R.Moldova, cei prezenţi votând în unanimitate pentru numirea sa în această funcţie.

Diplomatul Mihnea Constantinescu s-a aflat în aceeaşi zi la Palatul Cotroceni, pentru a primi din partea şefului statului român scrisoarea de acreditare pentru calitatea de ambasador al României la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici