Ministerul Finanţelor a luat 340 mil. lei de la bănci printr-o licitaţie de obligaţiuni

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi 340 mil. lei de la bănci, prin titluri de stat de tipul obligaţiuni de stat benchmark, cu o valoare programată de 200 mil. lei, scadente în februarie 2038, cu o dobândă de 6,57% pe an.

80 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a luat 340 mil. lei de la bănci printr-o licitaţie de obligaţiuni

Ministerul Finanţelor a luat 340 mil. lei de la bănci printr-o licitaţie de obligaţiuni

La licitaţie au participat 8 dealeri primari, adică cei care au cumpărat obligaţiunile, trimiţând oferte atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor persoane fizice şi juridice.

Valoarea totală a cererii a fost de 729 mil. lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 622 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive au fost de 107 mil. lei.

Din suma totală adjudecată, de 340 mil. lei, băncile au oferit în nume şi cont propriu 290 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive s-au ridicat la 50 mil. lei, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici