Ministerul Muncii: România înregistra la finalul lunii ianuarie 4,75 milioane de pensionari

România înregistra la finalul lunii ianuarie un număr de 4,75 milioane pensionari, inclusiv agricultori, pensia medie la nivel naţional fiind de 2.289 lei, cu 14% mai mare faţă de prima lună din 2023, potrivit Ministerului Muncii, care citează datele Casei Naţionale de Pensii Publice.

705 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii: România înregistra la finalul lunii ianuarie 4,75 milioane de pensionari

Ministerul Muncii: România înregistra la finalul lunii ianuarie 4,75 milioane de pensionari

Potrivit statisticilor oficiale, un număr de 156.100 pensionari provin din domeniul agricol, unde pensia medie lunară este de doar 917 lei, relevă Ziarul Financiar.

În cazul pensiilor anticipate, media lunară este de 3.166 lei, fiind înregistraţi în sistem 5.400 de pensionari în această categorie.

De asemenea, din numărul total, 454.200 reprezintă pensii de urmaş, cu o medie de 1.191 lei pe lună.

În luna ianuarie 2024, punctul de pensie este de 2032 lei.

România avea la finele anului trecut o inflaţie de 6,6%. Rata anuală a inflaţiei a început 2023 la 15,1%, în scădere puternică faţă de decembrie 2022, când era la 16,4%, dar a accelerat uşor în februarie 2023, la 15,5%, nivelul maxim atins anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici