Miniştrii au fost convocaţi la Guvern cu tot cu secretari de stat pe relaţia cu Parlamentul

Secretarii de stat pentru relaţia cu Parlamentul, dar şi miniştrii au fost convocaţi, joi, la Guvern, pentru o discuţie legată de modul în care reprezentanţii Cabinetului trebuie să acţioneze în cadrul dezbaterilor parlamentare privind proiectele de legi pentru care există un aviz al Executivului.

27 afișări
Imaginea articolului Miniştrii au fost convocaţi la Guvern cu tot cu secretari de stat pe relaţia cu Parlamentul

Miniştrii au fost convocaţi la Guvern cu tot cu secretari de stat pe relaţia cu Parlamentul (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Secretarii de stat au fost chemaţi la o discuţie intitulată generic «Programul legislativ al Guvernului», în care li se va solicita să fie mai eficienţi în promovarea punctului de vedere al Guvernului asupra diferitelor proiecte de legi aflate în dezbaterea Parlamentului", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

La discuţia cu secretarii de stat pentru relaţia cu Parlamentul cu ministrul de resort, Valentin Iliescu, vor participa însă atât premierul Emil Boc, cât şi miniştrii, au mai arătat sursele.

Şeful Guvernului a avut cu miniştrii şi o scurtă discuţie legată de negocierile cu FMI.

Surse oficiale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că premierul a discutat cu miniştrii despre situaţia creată la Camera Deputaţilor, prin adoptarea legilor de instituire a TVA de 5% la alimente şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei, atrăgându-le atenţia că a fost "o greşeală pe linie" şi că trebuie aşteptată decizia preşedintelui Băsescu.

Principalii vinovaţi identificaţi de Guvern pentru situaţia creată la Camera Deputaţilor au fost consilierii parlamentarilor şi cei ai miniştrilor prezenţi la vot, pe considerentul că aceştia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmează să fie transmise preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici