Miniştrii PNL, cea mai mare vizibilitate în presa scrisă, online, radio şi TV în septembrie

Miniştrii PNL ocupă în luna septembrie locul întâi cu cele mai multe menţiuni în presa scrisă, online, radio şi TV, urmată de echipa de miniştrii PSD şi UDMR. Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a fost cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciucă, potrivit unui studiu mediaTRUST.

128 afișări
Imaginea articolului Miniştrii PNL, cea mai mare vizibilitate în presa scrisă, online, radio şi TV în septembrie

Miniştrii PNL, cea mai mare vizibilitate în presa scrisă, online, radio şi TV în septembrie

Miniştrii cabinetului Ciucă sunt citaţi în 66.373 de materiale, astfel: echipa de miniştri PNL ocupă locul întâi cu cele mai multe menţiuni în presa scrisă, online, radio şi TV, urmată de echipa de miniştri PSD şi UDMR, potrivit unui studiul vizibilităţii partidelor politice generate de miniştrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio şi TV în perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2022. Referinţele îi citează în calitate de miniştri ai cabinetului Ciucă.

Miniştrii PNL au înregistrat 33.046 de menţiuni, cu 6.683 mai multe decât în luna august. Miniştrii PSD sunt citaţi în 24.744 de materiale, cu 11.423 mai puţine decât în cursul lunii august şi cei UDMR cu 8.583 menţiuni în mass-media din România - presă scrisă, presă online, radio şi TV, cu 430 mai
puţine faţă de luna precedentă.

La nivelul audienţei pe toate mediile, presă scrisă, online, radio şi TV, în perioada monitorizată, se identifică prezenţa miniştrilor PNL pe prima poziţie - fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL în medie de peste 33 ori de ori pe lună (ajungând la 570,949,964 de contacte), urmaţi de miniştrii PSD, ceea ce se traduce prin faptul că audienţa însumată a informaţiilor despre aceştia a ajuns la fiecare român mai mult de 27 de ori într-o lună (463,758,182 contacte). Fiecare român a putut auzi mesajele UDMR în medie de 10 ori într-o lună (186,482,857 contacte).

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 1.754 articole în presa scrisă, cu 413 mai puţine decât în luna august. Dintre aceştia, echipa de miniştri PNL înregistrează 883 articole în presa scrisă, echipa de miniştri PSD înregistrează 797 articole iar miniştrii UDMR sunt citaţi în 74 de materiale în presa scrisă.

Sorin Cîmpeanu a fost cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciucă în luna septembrie. El înregistrează înregistrează 340 de materiale în presa scrisă, fiind cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă. Pe locul doi se află Virgil Popescu, iar pe locul trei Lucian Bode.

Sorin Grindeanu a fost este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-30 septembrie 2022, înregistrând 176 referinţe în presa scrisă, urmat de Marius Budăi şi Petre Daea.

UDMR se remarcă prin ministerul sportului, reprezentat prin Carol-Eduard Novak, cu 38 de menţiuni în presa scrisă din România, urmat de Tanczos Barna şi Cseke Attila.

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 5.276 de referinţe pe posturile TV. Dintre aceştia, miniştrii PNL înregistreză 2.441 de menţiuni la posturile TV, urmaţi de miniştrii PSD, cu 2.080 menţiuni la TV, şi cei ai UDMR, care sunt citaţi în 755 materiale TV.

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 septembrie 2022, un număr de 57.207 de menţiuni în online şi social media monitorizate. Miniştrii PNL înregistreză 28.556 de materiale, în creştere faţă de luna precedentă când au înregistrat 23.634 . Miniştrii PSD înregistreză 21.192 de materiale pe portalurile online şi social media monitorizate, în scădere faţă de luna august când au fost citaţi de 30.549 ori, iar cei ai UDMR au fost citaţi în 7.459 de materiale online, cu o mică scădere faţă de lunaaugust când au fost menţionaţi în 7.539 de materiale.

Cel mai citat ministru din partea PNL este Sorin Cîmpeanu, cu 10.075 de materiale în online şi social media. Virgil Popescu ocupă poziţia a doua, cu 7.746 menţionări, în creştere faţă de luna august când a fost citat în 5.833 de materiale. Următorul ministru PNL în topul vizibilităţii în online şi social media, este Ioan Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cu 2.409 menţiuni, cu 506 mai multe decât în august.

Miniştrii PSD au avut vizibilitate în scădere în online si social media. Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor şi infrastructurii din partea PSD este cel mai citat, cu 4.579 de materiale, în scădere de la 5.698 menţionări înregistrate luna precedentă.

Cel mai menţionat ministru UDMR în online şi social media este Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu 3.781 de materiale în mediul online şi social media, în creştere faţă de luna august când a fost citat în 2.290 materiale.

În prezentul studiu, Vizibilitatea partidelor politice generată de miniştrii cabinetului Ciucă - Presă scrisă, presă online, radio şi TV, pentru o analiză echilibrată şi pentru păstrarea echidistanţei în evaluarea mediatizării echipelor ministeriale, apariţiile premierului Nicolae Ionel Ciucă nu au fost incluse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici