Ministrul Corlăţean face joi o vizită oficială în Turcia

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va face, joi, o vizită oficială în Turcia, la invitaţia omologului său turc, Ahmet Davutoğlu.

109 afișări
Imaginea articolului Ministrul Corlăţean face joi o vizită oficială în Turcia

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, şeful diplomaţiei române va fi primit cu acest prilej de preşedintele Turciei, Abdullah Gül, şi de preşedintele Marii Adunări Naţionale turce, Cemil Cicek.

"Vizita se înscrie în dinamica dialogului politic bilateral periodic şi în contextul Parteneriatului Strategic convenit între cele două ţări în decembrie 2011. Cu ocazia vizitei, cei doi miniştri ai afacerilor externe vor semna Planul de Acţiuni al Parteneriatului Strategic, care conţine o serie de proiecte convenite la nivel sectorial, privind acordarea unei dimensiuni concrete cooperării strategice dintre cele două ţări", menţionează sursa citată.

Potrivit MAE, în cadrul discuţiilor cei doi demnitari "vor realiza un schimb de opinii privind dezvoltarea cooperării bilaterale în plan politic şi sectorial, precum şi cu privire la principalele teme de actualitate aflate pe agenda regională şi internaţională".

Cu prilejul vizitei, ministrul român al afacerilor externe va depune o coroană de flori la Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici