Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, luni, o vizită oficială în Norvegia

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, luni, ovizită oficială în Norvegia, la invitaţia omologului norvegian, Børge Brende, informează MAE.

177 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, luni, o vizită oficială în Norvegia

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei române va avea consultări cu ministrul norvegian de Externe, Børge Brende, şi se va întâlni cu preşedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu şi omologul norvegian, Børge Brende, vor semna "Convenţia între România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit".

"Vizita la Oslo vizează aprofundarea dialogului bilateral, aflat deja într-un stadiu foarte bun, în conformitate cu statutul României şi Regatului Norvegiei de Aliaţi NATO şi de parteneri în cadrul Spaţiul Economic European (SEE). Vor fi discutate modalităţile de consolidare a cooperării româno-norvegiene prin utilizarea, de către România, a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE şi Mecanismul financiar norvegian", se arată în comunicatul MAE.

Totodată, în cadrul convorbirilor va fi abordata o serie de teme prioritare ale agendei bilaterale, europene şi de securitate, cu accent pe evoluţiile din Vecinătatea Estică, pe sprijinirea eforturilor de reformă şi a parcursului european al statelor din Parteneriatul Estic, pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai 2015, cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Discuţiile vor viza şi subiecte de actualitate de pe agenda internaţională, precum situaţia din Siria, procesul de pace din Orientul Mijlociu, eforturile comunităţii internaţionale pentru combaterea terorismului în plan global.

Programul vizitei la Oslo va include şi o întâlnire cu reprezentanţii filialelor locale ale Ligii Studenţilor Români din Străinătate şi ale Fundaţiei CAESAR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici