Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, face vineri o vizită de lucru în Grecia

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va face, vineri, o vizită de lucru la Atena, la invitaţia omologului său, Evangelos Venizelos, potrivit unui comunicat MAE.

63 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, face vineri o vizită de lucru în Grecia

Titus Corlăţean (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

Vizita survine în contextul în care Republica Elenă va prelua, de la 1 ianuarie 2014, Preşedinţia Consiliului UE, iar România exercită Preşedinţia-în-Exerciţiu a Procesului de Cooperare Sud-Est Europeană (SEECP), în perioada 2013-2014.

Convorbirile dintre cei doi miniştri de externe vor prilejui "analizarea stadiului cooperării bilaterale şi identificarea unor noi proiecte de cooperare" în domeniile economic, investiţii, energie, transport şi infrastructură, dezvoltare regională, turism şi cultură, precizează MAE.

Discuţiile vor viza şi teme de interes aflate pe agenda europeană, precum viitorul UE, consolidarea Uniunii Economice şi Monetare, perspectivele extinderii UE, Parteneriatul Estic şi Summit-ul de la Vilnius, precum şi evoluţiile din Balcanii de Vest.

Tot vineri, la Atena are loc prima manşă a barajului dintre selecţionatele de fotbal ale Greciei şi României pentru calificarea la Mondialele din 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici