Ministrul de Finanţe va discuta miercuri cu fiecare ministru în parte

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi noaptea, după şedinţa BPCC, că s-au făcut "progrese semnificative" în ceea ce priveşte proiecţia bugetară pe 2009, el precizând că, în cursul zilei de miercuri, ministrul de Finanţe se va întâlni, în acest sens, cu fiecare ministru în parte.

13 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe va discuta miercuri cu fiecare ministru în parte

Ministrul de Finanţe va discuta miercuri cu fiecare ministru în parte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"S-au făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte viziunea asupra proiectului de buget. S-a discutat fiecare minister în parte. Miercuri va avea loc o întâlnire a ministrului de Finanţe cu fiecare ministru în parte. Va fi şi o întâlnire cu sindicatele şi patronatele, pentru a le informa în ceea ce priveşte viziunea guvernului asupra bugetului, urmând ca miercuri seară, din nou, să aibă loc o întâlnire în coaliţie pentru a finaliza bugetul. Joi sperăm să intre în şedinţa de guvern proiectul de buget", a declarat Flutur, după şedinţa BPCC, care a durat circa şase ore.

Flutur a menţionat că discuţia de marţi seara a avut în vedere menţinerea unui echilibru între componenta investiţională în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură şi autostrăzi şi componenta socială, referitoare la învăţământ şi pensii.

El a mai spus că deficitul bugetar se doreşte a fi de 2 %, după discuţiile cu partenerii sociali urmând să existe şi o concluzie în acest sens.

Flutur a evitat să precizeze dacă se vor aloca 6% pentru Educaţie şi 7% la Muncă, arătând că Guvernul respectă aceste domenii şi că miercuri, după discuţiile cu partenerii sociali, se va ajunge şi în acest subiect la o concluzie.

Cheltuielile pentru pensii, salarii bugetare, ajutoare sociale, învăţământ, cercetare, apărare şi obligaţii ale statului ar urma să totalizeze 27,5% din PIB, iar diferenţa până la plafonul maxim de cheltuieli de 33% din PIB urmează să fie împărţită între Sănătate şi investiţii în infrastructură.

Citeşte şi

Flutur despre îngheţarea salariilor: Au fost discutate mai multe variante

Ministrul de Finanţe va discuta miercuri cu fiecare ministru în parte

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Guvernul vrea să propună partenerilor sociali moratoriul pe salarii

Hossu: Îngheţarea salariilor este imposibilă

Geoană: PSD nu va fi de acord cu îngheţarea salariilor

O variantă preliminară de buget

Bobulescu: Cred că preşedintele Băsescu îşi depăşeşte atribuţiile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici