Ministrul Economiei: Constanţa poate deveni un hub pentru transportul de mărfuri din Asia către UE

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, susţine că Portul Constanţa poate deveni un hub cheie pentru transportul de mărfuri din Asia către UE, precum şi pentru exporturile europene către Marea Neagră şi bazinul Caspic.

395 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Constanţa poate deveni un hub pentru transportul de mărfuri din Asia către UE

Ministrul Economiei: Constanţa poate deveni un hub pentru transportul de mărfuri din Asia către UE

Ministrul Economiei a fost vineri la Constanţa pentru a participa la Forumul celor 4 porturi, Aktau- Kazakhstan, Baku - Azerbaidjan, Batumi- Georgia şi Constanţa România.

Ruta de tranzit Caspică-Marea Neagră poate să asigure un acces sigur la import şi pieţe de export pentru ţări precum Azerbaijan, Georgia, Turkmenistan şi Kazakhstan. Proiectele transregionale viitoare cu parteneri de încredere ar putea poziţiona strategic regiunea Caucazului de Sud din punct de vedere economic”, a spus minstrul român.

Florin Spătaru a mai anunţat că militează pentru „dezvoltarea porturilor din România, precum cele de la Galaţi şi Brăila, întrucât rutele de transport navigabile pot redeveni o resursă importantă pentru dezvoltarea economică naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici