Ministrul Energiei dă asigurări că România nu rămâne fără gaz iarna aceasta. Importăm gaz prin trei puncte strategice

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dă asigurări că românii nu vor rămâne fără gaz în luna februarie 2022, în cazul în care va fi ger, şi niciun consumator nu va avea gazul întrerupt.

1033 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei dă asigurări că România nu rămâne fără gaz iarna aceasta. Importăm gaz prin trei puncte strategice

Ministrul Energiei dă asigurări că România nu rămâne fără gaz iarna aceasta. Importăm gaz prin trei puncte strategice

Ministrul Virgil Popescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că „iarna aceasta va fi ca şi iarna trecută, ca şi acum două ierni, ca şi acum 3 ierni, pentru că aceeaşi capacitate de extracţie avem, ba din contră, mai mare o avem acum de gaze naturale din depozite”.

„Singura diferenţă este, dacă aţi observat, pentru că nu se mai rezervă anticipat capacităţi de interconectare, capacităţi de intrare, iar după părerea noastră şi al altor colegi ai mei din statele membre, este la fel o modalitate de a sensibiliza piaţa şi a ţine preţul sus”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a spus că în privinţa importurilor, România importă gaz prin trei puncte strategice, Isarccea, Negru Vodă şi prin Ungaria: „Nu vorbim de Ucraina”, a spus ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici