Ministrul Energiei, despre rezerva de gaze din Marea Neagră: Cifra de 200 miliarde de metri cubi are probabilitate 50%/ Prin legea offshore ministerul primeşte „mai multe sarcini decât ne-am fi dorit”

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat luni, la discuţiile din plenul Camerei Deputaţilor pe tema legii offshore, că cifra vehiculată pentru rezervele de gaze din Marea Neagră, de 200 de miliarde de metri cubi, este o estimare „cu probabilitate 50%”.

647 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei, despre rezerva de gaze din Marea Neagră: Cifra de 200 miliarde de metri cubi are probabilitate 50%/ Prin legea offshore ministerul primeşte „mai multe sarcini decât ne-am fi dorit”

Anton, despre rezerva de gaze din Marea Neagră: Cifra de 200 miliarde mc are probabilitate 50%

„Sigur că e foarte bine să îi spui ministrului Energiei: <Ocupă-te de industrie>. Nu e la ministrul Energie, deşi mi-ar fi plăcut. Câte gaze se vor extrage? Cred că întrebarea trebuie pusă ANRM, care e singurul care incearcă să estimeze. Vă spun ca inginer, vehiculăm tot felul de cifre, 200 de miliarde de metri cubi, da? Uităm să spunem că cifra este cu probabilitate de 50%. Hai sa ne uităm şi la cifre şi la probabilitate, toate sunt nişte estimări”, a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Energiei, Anton Anton.

Acesta a adăugat că România consumă între 11 şi 12 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

„Sunt două întrebari simple. Ce va face România cu resursele? Cu ce ne alegem noi ca naţie de la aceste resurse? Sunt voci care încearcă să inducă ideea că gazele din Marea Neagră vor ajunge în mică măsură la români. Îi contrazice politica economică simplă, se vinde pe piaţa cea mai apropiată pentru că acolo e profitul cel mai mare. Câte gaze poate consuma România? Azi, între 11 şi 12 miliarde metri cubi pe an, destul de puţin. Din ei 10,5 sunt asiguraţi de producţia internă, restul sunt gaze importate. De ce consumăm atât de puţin? Pentru că doar o treime din populaţie are acces la gaze naturale. Am depus efortul să creştem consumul de gaze în România, îndrăznesc să spun că am reuşit”, a afirmat ministrul Energiei.

Anton a menţionat că ar trebui ca odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră „să redevenim actori importanţi pe piaţa petrochimică, să redeschidem cele 6 combinate petrochimice închise”.

Anton Anton, despre legea offshore: Ministerul Energiei a primit mai multe sarcini decât am fi dorit

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat luni, la Parlament, că ministerul pe care îl conduce primeşte prin legea offshore „mai multe sarcini decât ne-am fi dorit”, cum ar fi acordarea de avize.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN PAGINA 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici