Ministrul Ghinea explică ce se va întâmpla cu pensiile anticipate şi speciale: „Să numim alţi oameni la CCR”

  • Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a explicat, miercuri, că intenţia Guvernului este de a face mai greu accesibilă ieşirea la pensie anticipată.
  • Ghinea a precizat şi că pensiile speciale vor fi eliminate, însă acest lucru s-ar putea întâmpla doar cu alţi judecători constituţionali.
4823 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ghinea explică ce se va întâmpla cu pensiile anticipate şi speciale: „Să numim alţi oameni la CCR”

Ministrul Ghinea explică ce se va întâmpla cu pensiile anticipate şi speciale: „Să numim alţi oameni la CCR”

Întrebat, miercuri, în conferinţă de presă, ce se va întâmpla cu pensiile anticipate, ministrul Cristian Ghinea a spus că se va modifica procedura stagiului complet de cotizare, iar accesul la pensionarea anticipată nu va mai fi atât de facil.

„Va fi modificarea procedurii, ca să zic aşa. Procedura va presupune să ai stagiu complet plus 8 ani şi atunci poţi să ieşi anticipat. Se va modifica şi stagiul complet. Ideea ar fi să faci mai greu accesa această opţiune de a ieşi anticipat la pensie, fără a o elimina complet”, a explicat Ghinea.

Ministrul a mai spus că în privinţa pensiilor speciale este nevoie de o legislaţie specială, prin care vor fi aduse pensiile speciale în linie cu contributivitatea.

„Nu putem noi ca Guvern să ne angajăm la ceva ce încalcă o decizie a CCR. Dar, dacă tot m-aţi provocat, merg mai departe şi o să spun că este complet anormal să se decidă de către judecători nivelul pensiei şi propunerea pe care o să o fac partidului din care fac parte – USR PLUS – că în viitoarele numiri la CCR trebuie să ţinem cont de opinia lor pe acest subiect. Eu nu o să recomand niciodată să fie numit cineva la CCR dacă menţine această opinie aberantă că nu se poate umbla la pensiile speciale. Dacă CCR este un obstacol în reformarea pensiilor speciale, atunci trebuie să numim în viitor alţi oameni la CCR care să schimbe această opinie. Este foarte simplu. Deocamdată starea de fapt este că avem aceste decizii ale CCR pe care trebuie să le respectăm. Eu sper ca pe viitor să se schimbe această formulă aberantă prin care se declară un drept constituţional un nivel al pensiei pentru că e anormal pentru alţi pensionari care nu beneficiază”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Ghinea a promis că va face tot ce ţine de el pentru a elimina „această barieră constituţională” şi a elimina pensia „nesimţită şi nemeritată”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici