Ministrul Grindeanu crede că va creşte traficul din România din cauza crizei cerealelor din Ucraina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, estimează că în următoarea perioadă va creşte traficul din România ca urmare a problemelor privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră.

117 afișări
Imaginea articolului Ministrul Grindeanu crede că va creşte traficul din România din cauza crizei cerealelor din Ucraina

Ministrul Grindeanu crede că va creşte traficul din România din cauza crizei cerealelor din Ucraina

În perioada următoare, traficul feroviar, naval şi rutier va creşte din cauza crizei din Ucraina, crede ministrul român.

„Se va vedea prin creşterea traficului pe toate tipurile de transport din România... Dacă ne uităm pe cifre, pe numere, luna octombrie ca trafic, în relaţia cu Ucraina, a scăzut faţă de septembrie, august şi iulie pentru că a funcţionat (n.r. acordul ONU privind transportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră)”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit şi despre transporturile pe Dunăre.

„I-am dat un termen limită doamnei director de la Galaţi ca să termine rapid, deja e prea mult tot ce înseamnă acel studiu de fezabilitate astfel încât să fie folosită şi Sulina”, a precizat Grindeanu.

Rusia a refuzat marţi să ofere garanţii de securitate pentru navele care părăsesc porturile ucrainene în cadrul „Iniţiativei pentru cereale” din Marea Neagră, care expiră luna aceasta. Rusia a anunţat că se retrage din acordul privind cerealele după ce mai multe drone au atacat flota rusească din Crimeea.

Totuşi mai multe vapoare au plecat luni şi marţi din porturile ucrainene. Traseul navelor a fost convenită de către delegaţiile ucraineană, turcă şi ONU la centrul Naţiunilor Unite cu sediul la Istanbul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici