Ministrul Muncii, de Ziua Vârstnicilor: Noua lege a pensiilor să aducă respect şi echitate

„Noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiţii grele. Vreau o lege care să aducă respect şi echitate”, susţine Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, marcată la 1 octombrie.

323 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, de Ziua Vârstnicilor: Noua lege a pensiilor să aducă respect şi echitate

Facebook - Simona Bucura-Oprescu

„E o zi importantă pentru mine ca ministru care, prin mandatul meu, mi-am asumat să cresc calitatea vieţii celor 5 milioane de vârstnici, din care 4.765.133 sunt pensionari în sistemul public. Am menţionat numărul exact pentru că fiecare contează. Iar noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiţii grele. Vreau o lege care să aducă respect şi echitate”, a scris duminică ministrul pe Facebook.

În mesaj, Simona Bucura-Oprescu le urează vârstnicilor viaţă lungă, cu sănătate, bucurii şi cu oamenii dragi alături.

„Apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor, ci şi dorul. Dorul de copiii şi nepoţii plecaţi din ţară printre străini, dorul de oamenii pe care îi iubesc. Trebuie să le acordăm respect în fiecare zi, atât ca reprezentanţi ai statului român, prin politici publice, dar şi noi ca oameni: să petrecem timp cu ei, să le cerem sfatul, să le oferim o îmbrăţişare! N-au avut o viaţă uşoară. Şi n-o au nici acum, să recunoaştem cu toţii, dacă vrem să schimbăm ceva! Cum ar fi ca ridurile de pe chipurile vârstnicilor să fie mai degrabă de la momentele în care au zâmbit?”, adaugă ministrul Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici