Ministrul Sănătăţii este nemulţumit. Rafila vrea ca toţi asistenţii să aibă examen de Bacalaureat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că i s-ar părea firesc ca toţi asistenţii să aibă examen de Bacalaureat şi va discuta cu reprezentanţii corpului medical şi cu ministrul Educaţiei despre înscrierea la postlicealele sanitare.

10755 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii este nemulţumit. Rafila vrea ca toţi asistenţii să aibă examen de Bacalaureat

Ministrul Alexandru Rafila s-a declarat deranjat că mulţi dintre asistenţii care au ajutat în pandemie nu au fost capabili să ia examenul pentru a obţine postul din punct de vedere legal. El le dă dreptate medicilor, care au spus că ar fi nevoie de o discuţie cu Ministerul Educaţiei pentru o reevaluare a acelor şcoli postliceale pentru asistente. Medicii au spus că asistente care au picat examenul au făcut-o pentru că nu ştiu lucruri elementare, în condiţiile în care multe intră la postliceale sanitare fără examen de Bacalaureat.

„Acolo avem o problemă pe care eu o cunosc, am discutat-o cu Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România. (...) În mod evident cred că trebuie să înţelegem că această profesiune, de asistent medical, care este o profesiune liberală în Uniunea Europeană, la fel ca şi cea de medic, presupune competenţe profesionale solide şi dacă am făcut acest pas spre asistenţii medicali cu studii superioare, pentru că există facultăţi de asistenţi medicali la toate universităţile de medicină şi farmacie din România, trebuie să înţelegem că şi învăţământul postliceal trebuie să ajungă într-o situaţie în care admiterea la aceste şcoli să presupună promovarea examenului de bacalaureat. Este un punct de vedere pe care îl am eu, ca şi profesor, nu neapărat ca ministru al Sănătăţii. Calitatea şi modul în care se dezvoltă profesional un asistent medical sunt extrem de importante, iar înscrierea la şcolile postliceale a celor care au examen de bacalaureat mi se pare absolut firească”, a spus ministrul Sănătăţii.

Rafila a spus că va avea o discuţie cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dar este nevoie de o discuţie mai largă, şi cu organismul profesional al asistenţilor medicali, astfel încât să existe o poziţie comună şi să fie găsită o soluţie pentru a creşte calitatea pregătirii celor care acced la aceste şcoli postliceale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici