Ministrul Sorin Cîmpeanu: Fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că până la finalul anului, fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului.
  • Este pentru prima dată când ministerul finanţează procesul de evaluare, a spus demnitarul.
245 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sorin Cîmpeanu: Fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a solicitat ca toate tezele de doctorat din perioada 1990-2016 să fie verificate de universităţile din România.

Tezele de după 2016 sunt în format digital şi pot fi analizate direct de pe pltaforma online, spus ministrul Educaţiei.

„Sistemul universitar este descentralizat, am cerut un proiect naţional pentru combaterea plagiatului... Observând că nu se întâmplă nimic am adoptat această soluţie... Până la finalul anului, fiecare universitate va avea o strategie proprie de combatere a plagiatului şi o structură adaptată dimensiunilor activităţii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Demnitarul a arătat că este pentru prima dată când Ministerul Educaţiei oferă finanţare pentru combaterea plagiatului.

„Este pentru prima oară când Ministerul Educaţiei îşi asumă să finanţeze acest proces de evaluare, avem 25 de milioane de lei doar pentru lunile rămase din acest an”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul a mai explicat faptul că la finalul procesului de evaluare, fiecare rector va întocmi un raport prin care va preciza câte teze de doctorat au fost analizate, la câte sunt semne de intrebare şi câte sunt plagiat. Tezele cu probleme vor fi analizate, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Rezultatele verificărilor vor fi publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici