Ministrul Transporturilor ia în considerare desfiinţarea Autorităţii pentru Reformă Feroviară

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat joi seara că ia „serios în considerare” desfiinţarea Autorităţii pentru Reformă Feroviară, o instituţie creată în 2016 pentru a cumpăra trenuri moderne cu fonduri europene.

3862 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor ia în considerare desfiinţarea Autorităţii pentru Reformă Feroviară

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că Autoritatea pentru Reformă Feroviară, o instituţie creată special în 2016 ca să cumpere trenuri moderne pe fonduri europene, nu a reuşit de doi ani să finalizeze licitaţiile pentru achiziţia trenurilor.

„Este absolut incredibil şi pentru mine, şi revoltător, că aceste lictaţii sunt deschise de doi şi că n-am ajuns la o concluzie cu ele. Chiar am făcut o analiză în aceste săptămâni dacă această instituţie, şi aici sunt aliniat cu sindicatele, pentru că sindicatele au zis desfiinţaţi această aşa-zisă Autoritate pentru Reformă Feroviară care n-a făcut nimic, ori asta e o opţiune pe care o luăm serios în considerare”, a declarat, la Digi24, Cătălin Drulă.

Acesta a spus că nu merge frecvent cu trenul, deşi l-ar folosi mai des: „Unele sunt mai Ok, dar în general starea materialului rulant este deplorabilă în România”.

Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre magistralele de cale ferată, care cu mici excepţii sunt nemodernizate.

„S-au mai făcut lucrări ample în zona de şine, dar din păcate doar pe un singur coridor, acest coridor 4, care traversează România de la Est la Vest, ori România e mai mult de atât. Bucureşti-Craiova este praf, în momentul de faţă se fac 3 ore şi jumăte, se făceau două ore în 1989, aproape tot restul reţelei este decăzut”, a mai spus Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici