Mircea Geoană, la Sibiu, unde este şi Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ţinut, vineri, un discurs în faţa studenţilor Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, ocazie cu care a a vizitat şi Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO şi s-a întâlnit cu militarii din cadrul Grupului NATO.

212 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană, la Sibiu, unde este şi Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO

Mircea Geoana, Facebook

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ţinut un discurs în faţa studenţilor, personalului didactic militar şi civil din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, intitulat „Putere şi Securitate Naţională în Era Marii Transformări”.

Cu acest prilej, înaltul oficial a apreciat că „rezultatele din România de la Evaluarea Naţională şi de la Bacalaureat sunt suficient de dure” şi a exprimat speranţa ca ele „să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toţi.”

„Mă bucur să văd că aici la Sibiu vin tineri din toată ţara, din toate mediile sociale şi că le oferiţi, prin educaţia de excepţie de aici, o adevărată arhitectură a oportunităţilor pentru cei mai tineri dintre noi. Cei mai buni dintre noi se află adesea acolo unde nu le oferim o astfel de şansă. Într-o universitate este foarte potrivit să vorbim sincer despre educaţie. Nu există ţară de succes în istoria umanităţii care să nu fi avut un sistem de educaţie performant. Cărţile de istorie ne indică cu precizie că cele care au investit în educaţie sistematic, tenace, generaţie după generaţie au fost naţiunile care au putut să se autodepăşească. Să iasă din capcana veniturilor mijlocii. Să facă saltul în grupul îngust şi greu de accesat al naţiunilor dezvoltate şi prospere ale lumii. România nu face excepţie. Nicio ţară nu se poate dezvolta pe termen lung dacă nu are la fundaţia sa un sistem de educaţie performant, echitabil, dacă nu investim în oamenii noştri de-a lungul întregii lor vieţi”, a spus secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a apreciat că, având „o tradiţie de peste un secol, Academia Forţelor Terestre continuă să pregătească tinerii ofiţeri ai Armatei Române”.

„Nicolae Bălcescu ar fi fost mândru să vadă instituţia ce-i poartă numele devenind un centru recunoscut de educaţie si leadership militar în NATO, precum West Point, în Statele Unite, sau Scoala Militară Specială de la Saint-Cyr, unde cei mai buni studenţi ai acestei academii şi ai altor instituţii de educaţie militară românească ne fac cinste şi se pregătesc să slujească Patria şi Alianţa noastră”, a punctat înaltul oficial NATO.

Secretarul general adjunct al NATO a efectuat o vizită oficială la Sibiu, ocazie cu care a vizitat şi Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est al NATO şi s-a întâlnit cu militarii din cadrul Grupului NATO de luptă, care se află la Centrul Naţional de Instruire de la Cincu (jud. Braşov).

Pe agenda Secretarului Adjunct al NATO s-a aflat şi participarea la diferite evenimente din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici