Mircea Toader: DIICOT a solicitat Comisiei de industrii documente în cazul Sterling

DIICOT a solicitat Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor actele pe care această structură le deţinea în cazul Sterling, a declarat, vineri, la Galaţi, deputatul PDL Mircea Nicu Toader.

46 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader: DIICOT a solicitat Comisiei de industrii documente în cazul Sterling

Mircea Toader: DIICOT a solicitat Comisiei de industrii documente în cazul Sterling (Imagine: Cristi Vătavu/Mediafax Foto)

"Cazul Sterling sau, mai bine spus, cele întâmplate în această perioadă cu resursele minerale care se găsesc pe platforma continentală sunt în vizorul DIICOT pentru infracţiuni împotriva siguranţei naţionale. DIICOT a solicitat la nivelul Comisiei de industrii toate documentele pe care le avem noi la dispoziţie şi procesele verbale şi sinteza acestora sau stenogramele discuţiilor, pentru a putea continua urmărirea penală, unde nu poate fi derogat de responsabilitate premierul, care a semnat ordonanţa de urgenţă şi hotărârea de guvern, având o mare lacună, nefiind avizat de Ministerul Justiţiei", a susţinut Toader.

Deputatul PDL a adăugat că DIICOT a formulat această cerere la sfârşitul lunii iunie, când parlamentarii din această comisie au fost informaţi că se lucrează la Dosarul penal 21 DP/2009.

"Cererea a fost adresată Comisiei pe 23 iunie, iar Comisia de industrii a primit cererea pe 30 iunie. Noi eram încă în comisie, nu finalizasem încă raportul, dar cred că preşedintele de comisie le-a pus la dispoziţie ce-aveam noi acolo, ce constatasem în legătură cu asta", a completat Mircea Toader.

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, o hotărâre prin care solicită Guvernului şi celorlalte autorităţi executive să analizeze propunerile comisiei de anchetă în cazul Sterling şi aşteaptă un raport din partea comisiei juridice privind începerea urmăririi penale a fostului premier Tăriceanu.

Hotărârea a fost adoptată cu 170 de voturi pentru şi 66 de voturi "împotrivă".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici