Mischie s-a certat cu judecătorii BEJ Gorj care i-au respins candidatura

Fostul lider al PSD Gorj Nicolae Mischie s-a certat, miercuri după-amiază, cu judecătorii din Biroul Electoral Judeţean Gorj mai bine de un sfert de oră, după ce aceştia i-au respins candidatura pentru colegiul 6 la Camera Deputaţilor pe listele Patidului Socialist Român.

100 afișări
Imaginea articolului Mischie s-a certat cu judecătorii BEJ Gorj care i-au respins candidatura

Mischie s-a certat cu judecătorii BEJ Gorj care i-au respins candidatura

Mischie le-a vorbit magistraţilor pe un ton extrem de ridicat, imputându-le faptul că i-ar fi respins candidatura în mod nejustificat. Acesta le-a declarat magistraţilor că avea dosarul complet şi că nu existau motive temeinice pentru a nu i se permite să candideze în 30 noiembrie.

Nicolae Mischie le-a cerut explicaţii magistraţilor, însă preşedintele BEJ Gorj, Dumitru Păsărin, i-a precizat că declaraţiile sunt deja afişate la sediul Biroului Electoral în decizia de respingere a candidaturii. Mai mult, Păsărin i-a cerut lui Mischie să nu-l jignească şi să vorbească pe un ton mai domolit, lucru pe care politicianul nu l-a acceptat.

"Domunule preşedinte, trăim în România, nu în Patagonia, vă rog să-mi explicaţi decizia pe care aţi luat-o pentru că e incorectă. Nu fac scandal aşa cum spuneţi dumneavoastră, dar vă reamintesc că sunteţi plătit în această funcţie ca să daţi şi explicaţii. Sunt cetăţean român şi am dreptul la aceste explicaţii", a precizat Mischie.

În cele din urmă, la sediul BEJ Gorj a venit şi Ion Iacobescu, preşedintele PSR Gorj, căruia judecătorii i-au adus la cunoştinţă că au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru faptul că acesta ar fi folosit o ştampilă şi documente false ale Partidului Socialist Român pentru a-l ajuta pe Mischie să-şi depună candidatura.

"Aşteptaţi acasă pentru că veţi fi citat de Parchet, probabil pentru fals, ca să explicaţi cum aţi folosit ştampila şi documentele", i-a precizat acestuia judecătorul Cristina Celea, vicepreşedinte al BEJ Gorj.

Nicolae Mischie a declarat că, joi, va mege la instanţă şi va contesta decizia luată de BEJ Gorj împotriva sa, acesta fiind convins că i-a fost îngrădit dreptul de a candida.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj a respins, miercuri, candidatura lui Nicolae Mischie, din partea Partidului Socialist Român (PSR), pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Potrivit vicepreşedintelui BEJ Gorj, judecătorul Cristina Celea, dosarul cu candidatura lui Mischie a fost respins deoarece era incomplet. Astfel, conform sursei citate, preşedintele filialei Gorj a PSR, Ion Iacobescu, a prezentat o împuternicire din anul 2004 pentru susţinerea candidaturii lui Mischie. Ştampila partidului de pe documentul respectiv era una expirată, judecătorii încercând să contacteze conducerea centrală a PSR pentru a obţine o confirmare pentru susţinerea candidaturii lui Mischie în colegiul 6 la Camera Deputaţilor din judeţul Gorj.

Marţi, Nicolae Mischie a demisionat din PRM şi s-a înscris în PSR pentru a putea candida împotriva lui Victor Ponta în colegiul 6, susţinând că asupra lui s-au făcut presiuni pentru a nu mai candida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici