Miting de susţinere a preşedintelui suspendat la Iaşi. Băsescu: În 29 iulie mergeţi la vot şi apăraţi-vă ţara de puşcăriabili

Aproximativ 10.000 de persoane participă, sâmbătă, la mitingul PDL în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, unde a ajuns şi preşedintele suspendat Traian Băsescu, alături de liderii democrat-liberali şi de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, toţi îmbrăcaţi în cămăşi albe.

2440 afișări
Imaginea articolului Miting de susţinere a preşedintelui suspendat la Iaşi. Băsescu: În 29 iulie mergeţi la vot şi apăraţi-vă ţara de puşcăriabili

Traian Băsescu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Traian Băsescu i-a îndemnat, sâmbătă, pe participanţii la mitingul PDL de la Iaşi, ca în 29 iulie să meargă la vot, pentru că nemergând legitimează lovitura de stat, spunând că România are nevoie acum, mai mult decât oricând, să se vadă că există o forţă care să pună capăt abuzurilor.

"Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulţi care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pâna la un punct, iar acest punct este legat de cum ne văd cei din Uniunea Europeană. România are acum nevoie mai mult ca oricând să se vadă că exista o forţă care pune capăt abuzului şi loviturii de stat a lui Ponta şi Antonescu, iar această forţă nu este alta decât poporul român. Voi sunteţi cei care în 2007 au spus «nu» la referendumul de demitere. Atunci v-aţi apărat preşedintele, astăzi aveţi de apărat mai mult, azi trebuie să vă apăraţi ţara prin votul vostru. Pe 29 nu discutăm despre scaunul lui Traian Băsescu, pe 29 românii au de ales între a spune «da» lui Antonescu şi Ponta, lăsând ţara în izolare şi a spune «nu» demiterii preşedintelui, dovedind că românii sunt deasupra clasei politice, că românii înţeleg mai bine interesul naţional decât un grup de puşcăriabili din Parlamentul României", a afirmat preşedintele suspendat.

El le-a spus oamenilor adunaţi la Iaşi că trebuie să înţeleagă, din reacţiile aliaţilor României, că ţara este izolată din cauza "vremelnicilor ei conducători -Crin Antonescu, Victor Ponta şi din umbră Voiculescu".

"Aceşti oameni nu sunt parteneri de dialog ai statelor din Uniunea Europeană. Dacă ei vor rămâne dupa referendum să conducă destinele ţării nu vor fi izolaţi numai ei, şi România va fi izolată. De aceea va chem pe 29 să spuneţi nu echipei Antonescvu-Ponta-Voiculescu", a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că se află în funcţie de opt ani şi că este greu să găseşti în lume un preşedinte care după opt ani să mai aibă 50 la sută.

"Pentru mine este o misiune imposibilă, dar le vom demonstra că noi suntem în stare să îndeplinim şi misiuni imposibile. De aceea nu-ul din 29 înseamnă un nu nedreptăţii, lucrului necinstit din politică, un nu celor 20 de parlamentari cu dosare penale care au votat pentru suspendare, un nu vremurilor când instituţiile statului erau sub partide. Vă rog ca pe 29 mergeţi la urne şi să spuneţi nu acelora care au pus mai presus de interesul naţional interesele celor cu dosare penale. Spuneţi nu acelora care cred că în UE poţi să ai orice fel de comportament", a adăugat Traian Băsescu.

Ungureanu la mitingul de la Iaşi: Mergeţi la referendum să salvaţi România salvând preşedintele ales

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu le-a spus, sâmbătă, participanţilor la mitingul de la Iaşi, că din nou Moldova trebuie să salveze ţara, ca şi acum 150 de ani, el îndemnând oamenii să meargă la referendum pentru a salva România salvându-l pe preşedintele ales legitim.

"Iar trebuie Moldova să salveze Ţara Românească, ca acum 150 de ani. (...) Venim ca acum 150 de ani să salvăm o ţară. De aici au plecat Cuza, Kogălniceanu, Costache Negri. Acum ei încearcă să ne aducă din nou în sălbăticie. Dar moldovenii se vor strânge iar ca acum 150 de ani", a spus Ungureanu, îndemnându-i pe oameni să scape România de "barbari cu rânjetul lor gras".

"Vreţi legi făcute de infractori, de mincinoşi, de oameni care nu vin la muncă? Noi suntem adevărata opoziţie la toată minciuna şi la tot falsul din această ţară", le-a mai spus fostul premier praticipanţilor la miting.

Ungureanu a admis că poate au greşit Traian Băsescu, Emil Boc şi el, dar a susţinut că tot ceea ce au încercat să facă a fost spre binele tuturor, spre binele copiilor.

"Totul a fost pentru ca această ţară să nu moară astăzi, mâine să se înalţe, pentru că nu vrem să se întâmple răul. Ce doresc ei de la noi? Vor ca noi să tăcem, vor să împartă ţara, vor ca niciunul să nu vedem România în Europa, vor să facă o ţară care să se scrie cu literă mică", a mai susţinut liderul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta.

"Vine Victor Ponta în faţa noastră şi ne spune că Traian Băsescu e rău şi trebuie înlocuit. Spune asta un om care o biografie falsificată, un om care a minţit, un om care minte aşa cum respiră. (...) Vine Crin Antonescu şi ne spune că Traian Băsescu e rău şi trebuie înlocuit. Cine e domnul Crin Antonescu? A venit la serviciu în Parlament 5 minute din 8 ore. Ia cineva salariu pentru cinci minute lucrate în 8 ore? (...) Vin Crin Antonescu şi Victor Ponta şi spun cum au jurat pe Constituţie să o apere, dar omoară Constituţia şi rup legile. (...) Promit fericire, şi leul se duce la pământ. Promit nume bun al României, şi am ajuns oaia neagră a Europei. Ei spun că respectă poporul şi când îi întrebi de ce nu pun în aplic referendumul din 2009 spun că acest lucru nu trebuie să se întâmple, spun că poporul e prost, iar ei sunt elita. Eu nu pot să am încredere în asemenea oameni", a adăugat Ungureanu.

Fostul premier a susţinut că Traian Băsescu e în primul rând un om corect.

"Când l-am votat 5 milioane de români am votat un om care ştiam cum este: implicat, hotărât, decis, încăpăţânat, vorbeşte. Când l-am votat am ştiut pe cine punem la Cotroceni. Acum ne spune că nu e bun cineva care a luat 9000 de voturi. Traian Băsescu a spus adevărul şi atunci când a fost foarte dureros. Pe 29 iulie trebuie să salvăm România salvând preşedintele care e legitim ales. Acest lucru trebuie să ne îndemne să mergem la vot, să nu stăm acasă şi să votăm «NU». (...) Împreună la greu reuşim să învingem şi apoi împreună la bine vom face o ţară respectată, prosperă", a spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a încheiat spunând "Moldova salvează democraţia în România şi pe 29 de întâlnim să sărbătorim".

Îmbrânceli între susţinători ai lui Băsescu şi un grup de revoluţionari

Jandarmii au intervenit, sâmbătă, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, unde are loc mitingul PDL, pentru a aplana un conflict între susţinători ai lui Traian Băsescu şi un grup de aproximativ 30 de revoluţionari care cer demiterea preşedintelui suspendat.

Pe scena amenajată în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi au urcat liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Paleologu, Monica Macovei, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi de Mihail Neamţu, toţi în cămăşi albe, iar în spatele scenei se află Traian Băsescu, îmbrăcat în tricou albastru.

Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum "Jos Ponta", "Băsescu, suntem cu tine". Un bătrân are o pancartă pe care sunt scrise "1- soluţiile de vot": "neprezentarea la vot până la ora 19.00, urmărim sondajele de opinie; 2 - prezentare la referendum după ora 19.00, votând «nu» dacă până atunci au votat peste 9 milioane de oameni".

Primul care s-a adresat mulţimii a fost Gheorghe Flutur, care a spus că reprezentanţii USL "se comportă ca noii mineri din 3-6 iunie, care dau bastoane pe spinarea statului de drept".

"Nu trebuie să îi lăsăm. Să spunem nu abuzului, celor care au dat cu economia în gard în aproximativ două luni, celor care au devalorizat leul, să ne apărăm preşedintele ales", a spus Flutur.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici