Mitrea: Congres ordinar al PSD, în primul trimestru al anului viitor

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, joi, că cei care aduc în discuţie convocarea unui Congres extraordinar în această perioadă "vorbesc prostii", el precizând că, potrivit Statutului, Congresul ordinar al PSD va fi convocat în primul trimestru al anului viitor.

12 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Congres ordinar al PSD, în primul trimestru al anului viitor

Mitrea: Congres ordinar al PSD, în primul trimestru al anului viitor (Imagine: Mediafax Foto)

"Am mai spus şi ieri: un Congres extraordinar acum ar fi o prostie, nu are nicio logică. Cine vorbeşte de Congres, astăzi, vorbeşte prostii", a subliniat Mitrea.

"Statutul nostru este foarte clar: spune că după toate alegerile, indiferent ce alegeri sunt, la 60 sau 90 de zile, se face un Congres care este ordinar. Asta va fi la anul, undeva în primul trimestru", a adăugat Mitrea.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri, că, potrivit Statutului PSD, după alegeri, conducerea partidului îşi depune mandatul, se organizează Congres şi "se alege o altă conducere", el arătând că PSD nu are de ce să fie "fericit" cu rezultatul obţinut la vot.

El a răspuns, astfel, unei întrebări care viza riscurile la care se expune Mircea Geoană, în calitatea sa de preşedinte al PSD, dacă negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare nu evoluează favorabil pentru PSD.

Întrebat dacă Mircea Geoană îşi riscă scaunul funcţie de rezultatele negocierilor, Mitrea a precizat: "În politică ne riscăm scaunele de dimineaţă până seara. Nu ştiu. Astăzi nu se pune problema aceasta. Nu cred că cineva, în partid, astăzi, se gândeşte la modul în care-şi riscă sau nu Mircea Geoană scaunul".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că în niciun caz nu se prefigurează convocarea unui congres al partidului în perioada următoare, în timp ce coordonatorul campaniei electorale, Miron Mitrea, a afirmat că va fi un congres în ianuarie-februarie, pentru alegerea noii conduceri.

La finalul unei reuniuni a liderilor PSD, care a avut loc miercuri la biroul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană a declarat că în niciun caz nu se prefigurează convocarea unui congres în perioada următoare, el apreciind că PSD a câştigat alegerile şi a desfãşurat o campanie electorala bună.

Citeşte şi:

Mitrea: Potrivit statutului, după alegeri se convoacă Congres şi se alege o altă conducere

Geoană şi Mitrea au opinii diferite în privinţa convocării unui congres al PSD

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici