Video Mitrea reproşează actualei conduceri că a îndepărtat oameni de valoare

Senatorul PSD Miron Mitrea a acuzat, joi, la CN, actuala conducere a PSD de faptul că a reuşit să îndepărteze oameni extrem de valoroşi care fie au plecat, precum Sorin Oprescu şi Dan Ioan Popescu, fie au fost îndepărtaţi, precum Mihai Tănăsescu, Ioan Rus sau Ioan Mircea Paşcu.

44 afișări

"Am reuşit să îndepărtăm şi oameni extrem de valoroşi. Sorin Oprescu a fost dat afară din partid pentru că a îndrăznit să-l contracandideze pe Mircea Geoană A venit înapoi când au fost alegeri pe Bucureşti. L-am refuzat şi am ajuns în situaţia în care unul dintre cei mai buni oameni ai PSD e primar independent, nu al PSD", a susţinut Miron Mitrea.

Social-democratul i-a menţionat în discursul său şi pe alţi colegi de partid precum Mircea Paşcu, Mihai Tănăsescu, Ioan Rus sau Dan Ioan Popescu.

"Unde e Paşcu, a dus România în NATO, îl dăm la o parte? Mihai Tănăsescu în 2006 a fost vicepreşedinte al partidului, a fost şters, nu-l avem aici, DIP şi alţi colegi, pe care i-am părăsit. Astăzi în PSD cu care vrem să câştigăm puterea Ioan Rus e acasă, la Cluj. Cu acest mod de a ne trata oamenii facem să avem oameni care să nu aibă încredere în noi", a adăugat Mitrea.

În plus, Mitrea a criticat şi faptul că liderii PSD au uitat de oamenii din Guvernul Văcăroiu de care se ruşinează acum.

"Am fost la guvernare de două ori, de fiecare dată am stat un ciclu complet. Uneori vorbim cu oarecare ruşine de Guvernul Văcăroiu. Am uitat de Sandu Stănescu. Unde e? E aici? Florin Georgescu care acum e la BNR. Nu-mi este ruşine că am făcut parte din Guvernul Adrian Năstase. Sunt mândru de asta, a fost cel mai bun Guvern post-revoluţionar. Nu mă ruşinez, deşi am fost gonit şi vânat de toată titulatura politică pentru că am făcut parte din acel guvern, a fost guvernul care a reuşit să ducă România în NATO", a susţinut Mitrea.

Menţionând că îl apreciază pe Vanghelie, Mitrea a susţinut însă că acesta nu face bine conducerii PSD la centru.

"Vanghelie este un foarte bun primar la sectorul 5, dar nu trebuie să reprezinte PSD la nivel naţional, nu ne face bine", a spus Mitrea.

El a criticat şi deciziile PSD privind colaborarea centru-teritoriu, menţionând că PSD a abuzat, ajungându-se la situaţia în care "organizaţiile mai slabe să nu mai aibă dreptul să vorbească".

"Solidaritatea în partid nu trebuie pierdută, trebuie câştigată. Nu cred că trebuie să avem un război între centru şi teritoriu", a conchis Mitrea.

În replică, Adrian Năstase a precizat că l-a invitat pe Paşcu, dar acesta a declinat invitaţia pentru o reuniune internaţională, precizând că l-a invitat şi pe Ioan Rus, care a transmis că nu poate să vină sau nu a dorit.

În privinţa lui Tănăsescu, Năstase a precizat că PSD are un loc liber la Departamentul Economic şi l-a invitat pe Mihai Tănăsescu să revină în PSD.

"În ceea ce îl priveşte pe Tănăsescu, vă anunţ public că avem un loc liber la Departamentul economic şi, dacă el, care s-a autotsuspendat pentru a merge la FMI, doreşte să revină, avem un loc liber la departament", a conchis Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici