Mitrea vrea un PSD despre care să nu se mai spună că e partid-preş

Miron Mitrea susţine că pesediştii au nevoie de răgaz şi linişte pentru a construi un PSD modern, democratic, subordonat interesului naţional, solidar, profesionist şi deschis, fiind de acord cu "un coleg de blogărit" că trebuie să nu se mai poată spune despre PSD că e partid-preş sau partid-balama.

20 afișări
Imaginea articolului Mitrea vrea un PSD despre care să nu se mai spună că e partid-preş

Mitrea vrea un PSD despre care să nu se mai spună că e partid-preş (Imagine: Mediafax Foto)

Senatorul PSD menţionează, într-o postare pe blogul său, că situaţia politică din România începe să se clarifice cât de cât, prin instaurarea unei puteri de dreapta cu PDL pe post de pilon principal, ceea ce înseamnă că este pe cale să se rezolve criza politică, chiar dacă, din păcate, nu într-un mod favorabil pesediştilor.

"Cât priveşte criză economică, de această încă nu s-a apucat nimeni serios. PSD ar fi putut, ca partid cu mulţi oameni competenţi printre membrii săi, să pună umărul la depăşirea situaţiei economice dificile în care se află România. Şi cred că acesta ar fi trebuit să fie un motiv serios de discuţie în interiorul partidului, dacă plecăm de la convingerea că interesul naţional şi interesul alegătorilor de centru stânga ar trebui să primeze interesului politic al unei echipe de conducere", adaugă Mitrea.

El precizează că posibilitatea ca Marian Sârbu - pe care el îl consideră cel mai bun specialist în problemele de muncă pe care îl are România astăzi - să fie numit ministru în noul guvern Boc a fost eliminată de votul Comitetului Executiv. "Şi cred că, politic, este bine aşa. Dar modul în care a fost abordată această problemă de unii lideri ai partidului mă îngrijorează", arată Miron Mitrea.

"Modul războinic în care a fost comentată declaraţia lui Marian Sârbu, care a spus că acceptă să facă parte din guvern dacă partidul e de acord, arată că încă nu suntem în stare să depăşim retorica electorală. Faptul că încercarea de a face şi în România ceea ce Barack Obama a făcut în SUA sau Nicolas Sarkozy a făcut în Franţa (când au cooptat în guvern oameni din opoziţie) a fost întâmpinată cu arma la ochi de conducerea PSD, nu poate duce la o detensionare a situaţiei", consideră senatorul PSD.

Miron Mitrea crede că situaţia de acum din România îi obligă pe toţi să se decupleze de la starea de luptă permanentă în care se găsesc de un an încoace.

"Trebuie să luăm o pauză şi să lăsăm ţara să respire puţin. Trebuie să ne dăm şi nouă, pesediştilor, răgazul şi liniştea pentru a construi un PSD modern, democratic, subordonat interesului naţional, solidar, profesionist şi deschis", adaugă Mitrea.

El se declară de acord cu ceea ce scria recent "un coleg de blogărit". Este vorba despre Adrian Năstase care scria pe blogul său despre "încercarea de a transforma PSD-ul dintr-un partid-balama (după cum a fost utilizat în ultimii ani) într-un partid-preş, partid de unică folosinţă".

"Sunt total de acord cu ceea ce scria recent un coleg de blogărit, că trebuie să ne unim forţele pentru ca despre PSD să nu se mai poată spune că este partidul preş. Sau partidul balama. Sau, aş mai adaugă eu, partidul scut. Scut în jurul unuia sau altuia. Trebuie să ne recâştigăm demnitatea ca partid, pentru că pesediştii din teritoriu sunt oameni demni. Chiar dacă unii din conducerea centrală au cam uitat acest lucru", scrie Miron Mitrea.

El menţionează la post scriptum că faptul că unii, făcând foarte multă politică la centru, au uitat noţiunea de demnitate îi aminteşte de un episod trăit pe propria piele. "Atunci când am demisionat din Parlament pentru a putea fi cercetat de DNA, nici măcar un pesedist din ţară nu m-a sunat să îmi spună că nu e bine ce-am făcut. În schimb, au fost destui dintre pesediştii de la centru care m-au dojenit, ba chiar mi-au reproşat acest gest", relatează Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici