Năstase: Începe pentru PSD o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezista până la capăt?

Liderul PSD Adrian Năstase susţine, pe blog, că este nevoie de reflecţie în partid, că formaţiunea trebuie să-şi asume istoria, greşelile şi succesele şi vorbeşte, referindu-se la momentul actual, despre "trădări" ale unor politicieni care "până de curând" erau cunoscuţi doar de soţii şi de prieteni.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase: Începe pentru PSD o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezista până la capăt?

Năstase: Începe pentru PSD o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezista până la capăt? (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Năstase menţionează că pleacă marţi dimineaţă la o reuniune a Consiliului Europei.

"Plec cu inimă îndoită. Rămân în urmă discuţii, scandaluri, trădări, lecţii de dirigenţie, minciuni, poliţe în curs de a fi plătite, dezbinare, zăpada, tristeţe. Am mai trăit, în ultimii 20 de ani, momentele astea. Parcă nu atât de urâte. Sau poate amintirile au estompat penibilul şi lipsa de demnitate. Trădări ale unor "oameni politici" pe care, până de curând, nu-i cunoşteau decât soţiile şi câţiva prieteni. Transformarea clientelei în camarilă. Transformarea votului în marfă. Încercarea de a transforma PSD-ul dintr-un partid-balama (după cum a fost utilizat în ultimii ani) într-un partid-preş, partid de unică folosinţă", scrie Năstase.

El menţionează că este nevoie de un timp de reflecţie în partid "fără îndoială".

"Dar, dacă nu vrem ca fragmentarea să continue, dacă nu vrem ca partidul să fie transformat într-un poligon de încercare pentru diferite interese meschine şi jocuri cu mize individuale, dacă vrem o reconstrucţie a PSD-ului a ca nucleu al unei stângi puternice, bazată pe ideologie şi strategie proprie, exprimând speranţele milioanelor de simpatizanţi dezamăgiţi, atunci va fi nevoie să trecem peste frustrări, orgolii, peste gustul amar al înfrângerii şi să realizăm un partid unitar şi unit, deschis unor noi generaţii de membri, cu o echipă de conducere capabilă să dea mesajul de solidaritate şi de înţelepciune", susţine Năstase.

El menţionează asumarea greşelilor şi succeselor. "Asumându-ne şi istoria PDSR şi a FDSN şi a FSN. Şi Revoluţia şi NATO. Şi venirea minerilor în Bucureşti şi eliminarea vizelor. Şi economia de tranziţie sub condiţionalităţi externe şi finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană. Asumându-ne noi pe noi înşine. Dând mai mult credit, în viitor, membrilor noştri de partid şi recurgând, mai rar, la importuri de jucători străini", susţine fostul premier PSD.

"Începe pentru PSD o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezistă până la capăt?", se arată în finalul postării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici