Modificarea Legii SRR şi SRTV, amânată în Camera Deputaţilor

Membrii Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor au amânat cu o săptămână dezbaterea raportului propunerii legislative de modificare a legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV care prevede, în principal, separarea funcţiei de preşedinte al CA de cea de director general.

280 afișări
Imaginea articolului Modificarea Legii SRR şi SRTV, amânată în Camera Deputaţilor

Modificarea Legii SRR şi SRTV, amânată în Camera Deputaţilor (Imagine: Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

Amânarea dezbaterilor, votată cu majoritate de voturi, a fost cerută de social-democraţi.

''În momentul în care ai o lege atât de importantă, cerută şi de partidele politice, dar şi de societatea civilă, înţeleg că sunt foarte multe amendamente care se doresc a fi introduse în lege de colegii noştri. De asta am considerat că e bine să mai discutăm pe seama acestui subiect. Solicităm să cerem BP amânarea depunerii raportului'', a solicitat deputatul social-democrat Florin Pâslaru, secretar al Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.

''Principala intervenţie legislativă constă în separarea celor două funcţii: cea de preşedinte al consiliului de administraţie de cea de director general. Directorul general urmează să fie selectat în urma unui concurs de proiecte de management şi, în cursul mandatului său de conducere, bine definit, va avea autonomie decizională, dar va da socoteală de buna administrare a societăţii în faţa consiliului de administraţie. În cazul unui management defectuos flagrant, al neîndeplinirii indicatorilor de performanţă stabiliţi prin contractul de management, directorul general va putea fi schimbat din funcţie, prin votul consiliului de administraţie, înaintea de expirarea mandatului'', se arată în expunerea de motive a proiectului.

Iniţiativa este semnată de 67 de deputaţi şi senatori PSD şi a fost depusă în Parlament în luna februarie a anului 2016.

Camera Deputaţilor este primă camera sesizată, Senatul fiind for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici