Modificări în Legea Energiei: Comparatorul de tarife va putea fi integrat în site-urile de ştiri

Vicepreşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii, deputatul USR Cristina Prună, anunţă că a reuşit să introducă două modificări importante în Legea Energiei care aduc mai multă transparenţă în activitatea ANRE. Astfel, comparatorul de tarife ar putea fi integrat în site-urile de ştiri.

928 afișări
Imaginea articolului Modificări în Legea Energiei: Comparatorul de tarife va putea fi integrat în site-urile de ştiri

Modificări în Legea Energiei: Comparatorul de tarife va putea fi integrat în site-urile de ştiri

Concret, ANRE va trebui să publice lunar datele referitoare la tranzacţiile de pe piaţă în mod transparent şi va pune la dispoziţia oricăror părţi interesate aplicaţia privind comparatorul de tarife.

„Acum toţi românii vor putea să vadă pe site-ul ANRE, în fiecare lună, care este preţul de cumpărare pe piaţa de energie şi să îl compare cu cel din ofertele furnizorilor. Prea mult timp oamenii au fost intoxicaţi cu fel şi fel de teorii despre furnizorii de energie. Acum vor putea să verifice singuri dacă aceste teorii au fost sau nu adevărate”, explică, joi, deputatul USR, Cristina Prună.

Potrivit USR, în prezent, pe site-ul ANRE intră foarte puţini oameni, iar dacă nu sunt familiarizaţi cu site-ul nu găsesc cu uşurinţă comparatorul de tarife.

Prin amendamentul propus de USR, site-urile de ştiri, dar nu numai, vor putea solicita către ANRE accesul la comparatorul de tarife pentru a putea fi integrat în site-ul propriu, devenind astfel mai accesibil pentru consumatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici