Mona Pivniceru va DEMISIONA mâine de la Ministerul Justiţiei. Ponta va prelua interimatul, în urma unei discuţii cu Băsescu

Premierul Victor Ponta a spus că Mona Pivniceru l-a anunţat că miercuri, după şedinţa de Guvern, renunţă la calitatea de ministru la Justiţie, ţinând cont de numirea sa ca judecător la Curtea Constituţională.

2399 afișări
Imaginea articolului Mona Pivniceru va DEMISIONA mâine de la Ministerul Justiţiei. Ponta va prelua interimatul, în urma unei discuţii cu Băsescu

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca, ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională. Astfel, în cursul zilei de astăzi, primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca primul-ministru să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei", informează Guvernul.

Victor Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei, după discuţia avută astăzi cu preşedintele Traian Băsescu pe această temă.

După ce va prelua interimatul, în termen de maximum 45 zile, Ponta va nominaliza o altă persoană pentru conducerea Ministerului Justiţiei.

Plenul Senatului a aprobat, marţi, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la CC. Pivniceru va prelua mandatul de la CC în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici