Monica Macovei vrea ca în statutul PDL să figureze criterii de integritate

Euroaparlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminică, că va solicita introducerea în statutul PDL a unor criterii de integritate şi competenţă pentru promovarea în funcţiile publice, dar şi "curăţarea partidului".

18 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei vrea ca în statutul PDL să figureze criterii de integritate

Monica Macovei vrea ca în statutul PDL să figureze criterii de integritate (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Monica Macovei a spus, într-o conferinţă de presă că a organizat timp de două zile la Bucureşti o conferinţă internaţională pe tema corupţiei şi a integrităţii partidelor de dreapta din Europa Centrală şi de Est, în urma căreia a fost adoptată o rezoluţie prin care participanţii au cerut tuturor partidelor de dreapta să promoveze criterii de integritate şi de competenţă în accesul la funcţiile publice şi în ierarhia din interiorul acestor partide.

Macovei a mai spus că această rezoluţie va fi trimisă tuturor partidelor din Europa Centrală şi de Est, precizând că documentul "va ajunge foarte repede şi la PDL".

"Această rezoluţie va ajunge foarte repede şi la PDL şi, personal, voi continua ceea ce am început de foarte mult timp, adică introducerea în statut a acestor crtierii de integritate şi curăţarea partidului", a mai declarat Macovei.

Întrebată ce va face în cazul în care nu va reuşi să introducă în statutul PDL criteriile de integritate, Monica Macovei a spus că ea va susţine aceste criterii, iar "problema este cum vor răspunde public şi în faţa electoratului" cei care vor refuza propunerea sa.

Macovei a mai spus că, la conferinţa internaţională, s-a discutat despre cum s-ar putea "scăpa" de clientela politică, de acele persoane care nu sunt competente să facă faţă în funcţii publice, dar sunt primite în partid şi despre situaţii în care persoanele care finanţează partidele politice aşteaptă să fie numite pe funcţii publice sau să aibă contracte cu statul, după ce partidele respective câştigă în alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici