Moţiune simplă, depusă în Parlament împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca

USR şi Forţa Dreptei au depus luni o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca. „Nu a reuşit să implementeze nicio reformă în învăţământul românesc şi îl menţine într-o stare dezastruoasă, confirmată recent PISA”, susţin semnatarii.

275 afișări
Imaginea articolului Moţiune simplă, depusă în Parlament împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca

Moţiune simplă, depusă în Parlament împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca

Moţiunea este intitulată: „Moţiune de merit pentru mandatul de nota 2 al ministrei Deca”.

„Ligia Deca a ajuns să fie o piatră de moară pentru tot ceea ce se întâmplă în învăţământul românesc. Ar fi trebuit să-şi dea deja 3 demisii de la preluarea mandatului: o demisie pentru rezultatele catastrofale de la testele PISA şi pentru încercarea de a le măslui. O a doua demisie pentru cea mai mare grevă a profesorilor din ultimii 18 ani, o grevă batjocorită de Guvern şi urmată acum de minciuna creşterii salariilor din învăţământ, care nu se face aşa cum s-a promis iniţial. O a treia demisie trebuie dată pentru legile educaţiei, rezultatul proiectului „România Educată”, legi care nu sunt altceva decât maculatură. Ligia Deca i-a păcălit pe profesori cu salariile, i-a păcălit pe părinţi că o să fie o educaţie mai bună, acum a încercat să păcălească şi presa şi pe reprezentanţii OECD în privinţa testelor PISA. E momentul să plece acasă”, a declarat senatorul USR Ştefan Pălărie.

Semnatarii susţin că ministrul Educaţiei „nu a făcut nimic pentru a stopa degradarea şcolii româneşti, din contră, a sporit inechităţile din sistem, prin introducerea examenului de admitere la liceu, în ciuda tuturor avertismentelor primite, şi a continuat să scadă nivelul subiectelor de la Evaluarea Naţională, examen care a ajuns să nu mai însemne nimic”.

USR şi Forţa Dreptei solicită Guvernului României să accelereze reformele din Educaţie prevăzute în PNRR, să crească de îndată salariile profesorilor conform măsurilor adoptate prin OUG 57/2023 şi să asigure derularea Programului Naţional Masă Sănătoasă pentru un milion de copii în anul şcolar 2023-2024, aşa cum este stabilit în legea învăţământului preuniversitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici