Motreanu către Geoană: Oligarhii sunt în PDL şi PSD, mai puţin în PNL

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca urmare a acuzelor lansate de Mircea Geoană la adresa liberalilor, că statul liberal este cel mai modern şi că oligarhii, "marii oameni de afaceri", sunt în PDL şi PSD, şi mai puţin în PNL, care e partidul clasei de mijloc.

14 afișări
Imaginea articolului Motreanu către Geoană: Oligarhii sunt în PDL şi PSD, mai puţin în PNL

Motreanu către Geoană: Oligarhii sunt în PDL şi PSD, mai puţin în PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred că PNL este un partid al clasei de mijloc. Oligarhii, marii oameni de afaceri, sunt în PDL şi PSD, mai puţin în PNL. Această structură a clasei de mijloc se regăseşte foarte bine în PNL şi toate politicile pe care le-am dus în cei patru ani de guvernare şi pe care le vom duce şi în continuare se vor îndrepta înspre întărirea clasei de mijloc din România", a declarat Dan Motreanu, în replică la acuzaţiile lui Geoană, care i-a calificat pe liberali drept "un grup extrem de restâns de elite oligarhice".

În ceea ce priveşte acuzaţia lui Mircea Geoană referitoare la faptul că liberalii promovează o "ideologie depăşită", Motreanu a ţinut să sublinieze că triumful liberalismului arupra socialismului este evident şi că guvernarea liberală este mai bună pentru România decât cea de stânga.

"Statul liberal e cel mai modern stat. Triumful liberalismului asupra socialismului s-a văzut evident şi toată lumea care a citit şi a trăit ştie acest lucru. Chiar şi viaţa românilor s-a schimbat în bine sub o guvernare liberală şi eu cred că românii, dându-şi seama ce înseamnă o societate liberală, vor alege în continuare un partid care să fie reprezentantul acestui curent", a spus Motreanu.

El a menţionat că "încă o dovadă e şi că opţiunile românilor s-au schimbat foarte mult înspre drepta", faţă de acum patru ani de zile.

"Dacă acum patru ani vorbeam de aproximativ 15-20% dintre români consideraţi de dreapta, astăzi mai mult de 40% spre 50% se consideră de dreapta. Ceea ce arată elocvent triumful liberalilor asupra socialismului, triumful celor de dreapta asupra celor de stânga. Rezultatele acestei guvernări certifică că o societate liberală este mult mai bună pentru România, decât una de stânga", a mai spus Motreanu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că mulţi dintre liderii liberali, asemeni lui Călin Popescu Tăriceanu, "reduc România la Bucureşti şi Bucureştiul la Primăverii şi la Cartierul Băneasa, cel nou construit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici