Motreanu: Nu văd motive să se pună în discuţie schimbarea lui Tăriceanu din fruntea PNL

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu sunt motive pentru schimbarea lui Tăriceanu din fruntea liberalilor, având în vedere că va obţine mandatul de deputat cu peste 50% din voturi şi că scorurile bune ale formaţiunii se datorează şi prestaţiei sale.

65 afișări
Imaginea articolului Motreanu: Nu văd motive să se pună în discuţie schimbarea lui Tăriceanu din fruntea PNL

Motreanu: Nu văd motive să se pună în discuţie schimbarea lui Tăriceanu din fruntea PNL

"Eu sunt sigur că Tăriceanu ca rămâne în continuare preşedintele partidului, pentru că din toate cercetările sociologice pe care le avem, el va avea un rezultat foarte bun în colegiul său. Eu sunt sigur că Tăriceanu va lua peste 50%, deci va lua mandatul fără distribuire", a declarat MOtreanu.

El a precizat că PNL se află pe un trend crescător, fiind "un partid care cu siguranţă va trece de 20%, cel mai bun rezultat de după 1989, rezultat care se datorează în mare măsură şi prestaţiei lui Călin Popescu Tăriceanu, ca preşedinte şi ca premier".

"De aceea nu văd motive să se pună în discuţie schimbarea lui Tăriceanu din funcţia de preşedinte al PNL", a susţinut Dan Motreanu.

El a argumentat că, din datele PNL, reiese că "Tăriceanu este locomotiva partidului", pentru că are cu cel puţin cu şase-şapte procente peste partid, având la capitolul credibilitate ca om politic aproximativ 27-28%.

În plus, Motreanu a mai spus că PNL va obţine "un scor electoral peste aşteptările şi sondajele de opinie aşa cum a demonstrat la alegerile europarlamentare sau la cele locale".

Întrebat dacă Tăriceanu le-ar fi transmis membrilor conducerii că ar dori să renunţe la şefia PNL, în cazul în care nu obţine un scor favorabil, secretarul general al liberalilor a replicat că liderul PNL "nu a făcut astfel de remarci".

"Nu. Nu ne-a transmis ceva de genul ăsta, pentru că în PNL este o atmosferă optimistă şi fiecare încearcă să obţină un rezultat cât mai bun pentru ca rezultatul partidului să fie peste aşteptări", a conchis Motreanu.

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, că va avea "o mare problemă de conştiinţă" în a rămâne la conducerea Partidului Naţional Liberal, în cazul în care nu va obţine la alegerile parlamentare rezultatul pe care şi-l doreşte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici