Motreanu şi Buda cer Comisiei Europene sprijin suplimentar pentru fermierii români

Europarlamentarii Dan Motreanu şi Daniel Buda au cerut Comisiei Europene să acorde României sprijin financiar suplimentar pentru dezvoltarea infrastructurii de transport şi susţinerea financiară a fermierilor, după atacul Rusiei asupra porturilor ucrainene.

173 afișări
Imaginea articolului Motreanu şi Buda cer Comisiei Europene sprijin suplimentar pentru fermierii români

Motreanu şi Buda cer Comisiei Europene sprijin suplimentar pentru fermierii români

Solicitarea a fost trimisă printr-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Solicităm pregătirea unui nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii români. De asemenea, cerem identificarea şi punerea la dispoziţie în regim de urgenţă a unor fonduri europene suplimentare pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport (terestru, fluvial, maritim) care să facă faţă volumului adiţional de mărfuri ucrainene transportate, consolidarea culoarelor verzi de transport, dezvoltarea capacitaţilor de stocare a grânelor pe teritoriul României”, susţine Dan Motreanu.

Aceasta spune că presiunea pe infrastructura de transport a României şi pe sectorul agricol din ţara noastră va creşte, după ce Rusia a atacat porturile ucrainene Reni şi Ismail, esenţiale pentru transportul mărfurilor ucrainene pe Dunăre şi după stoparea acordului internaţional privind transportul grânelor din Ucraina pe Marea Neagră.

„Fermierii români sunt grav afectaţi de efectele influxului de cereale ucrainene la preţuri reduse, iar sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru contracararea situaţiei este, din păcate, insuficient. Fermierii români au ajuns să lucreze în pierdere”, mai arată europarlamentarul.

Conform acestuia, agricultorii români primesc în continuare cele mai mici subvenţii, mult sub media Uniunii Europene.

„Reamintim faptul că Parlamentul European a adoptat, recent, o rezoluţie care prevede şi accelerarea procesului de convergenţă al plăţilor directe din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). În acest fel, sumele acordate fermierilor români ar urma fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei”, a mai scris pe Facebook Dan Motreanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici