Mureş: Aeroportul nu ştie de retragerea autorizaţiei pentru avionul lui Solyom

Directorul Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Ştefan Petru Runcan, a declarat că, până vineri după-amiază, nu i s-a comunicat că autorizaţia de zbor pentru avionul preşedintelui Ungariei, Solyom Laszlo, programat să aterizeze duminică pe aeroportul din Târgu Mureş, ar fi fost retrasă.

28 afișări
Imaginea articolului Mureş: Aeroportul nu ştie de retragerea autorizaţiei pentru avionul lui Solyom

Mureş: Aeroportul nu ştie de retragerea autorizaţiei pentru avionul lui Solyom (Imagine: Mediafax Foto)

Runcan a spus că, din câte ştie, Solyom ar urma să ajungă duminică la Târgu Mureş, cu un avion militar.

"Nu am primit nicio comunicare oficială, dar pentru intrarea în ţară este nevoie de aprobări de survol din partea Ministerului Apărării Naţionale şi a Autorităţii Aeronautice Civile", a spus Runcan, care nu a exclus posibilitatea ca una dintre aceste două instituţii să nu fi permis survolul.

Potrivit lui Runcan, operatorul aerian care a iniţiat procedura trebuie să îi anunţe pe reprezentanţii Aeroportului despre eventuala contramandare a zborului.

"Avionul este programat să aterizeze duminică la ora 17.00, operatorul ne poate anunţa oricând că s-a contramandat, ne poate anunţa şi cu cinci minute înainte", a spus Runcan.

Preşedintele Ungariei, Laszlo Solyom, va vizita Ţinutul Secuiesc în cursul zilei de sâmbătă, anunţă Preşedinţia Ungariei, vizita fiind devansată pentru că autorităţile aeronautice române au retras permisiunea de aterizare a avionului prezidenţial, relatează MTI.

Citeşte şi:

Preşedintele maghiar nu a primit autorizaţie de aterizare la Târgu Mureş

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici