Năstase: Decizia lui Iliescu e un semn de protest şi de nemulţumire

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că anunţul lui Ion Iliescu privind retragerea din toate funcţiile din partid reprezintă un semn de protest faţă de direcţia în care se îndreaptă PSD.

14 afișări
Imaginea articolului Năstase: Decizia lui Iliescu e un semn de protest şi de nemulţumire

Năstase: Decizia lui Iliescu e un semn de protest şi de nemulţumire (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Năstase a afirmat că, în opinia sa, Ion Iliescu nu se poate retrage în mod real din funcţia de preşedinte de onoare, întrucât această poziţie nu i se poate pune în discuţie.

"În realitate, eu cred că este vorba despre un gest de protest, pentru că nu cred că poziţia de preşedinte fondator, de preşedinte de onoare al partidului, poate fi pusă în discuţie. În opinia mea, este mai curând vorba despre o nemulţumire legată de direcţia în care merge partidul şi de un semnal de alarmă, mai elegant, după ce la Consiliul Naţional se exprimase mai direct, tras după Comitetul Executiv de luni, în legătură cu o încercare a unor colegi care vor să confişte partidul cu această modificare privind votul pe o listă", a spus preşedintele Consiliului Naţional.

Năstase a reluat argumentul că varianta votării în bloc a unei echipe de conducere a PSD reprezintă o formulă de promovare a unor lideri care nu se bucură de sprijin în organizaţii.

"Veniţi de acasă cu soluţii bine învăţate, unii colegi, fără să aibă un sprijin puternic în organizaţii, au dorit să modifice în interes personal Statutul partidului. În aceste condiţii, orice modificări la Statut care s-au propus de către ei aveau în vedere, de fapt, reglări de conturi sau aranjamente de gaşcă", a declarat el.

Năstase a apreciat că, în situaţia impunerii acestor modificări la Statut, anunţul făcut de Ion Iliescu este o formă de protest.

"Nu cred că acest lucru (votul pe liste - n.r.) este benefic pentru partid, iar gestul domnului preşedinte Ion Iliescu este, într-un anumit sens, tot o formă de protest, aşa cum a fost şi decizia mea de a nu mai candida la alegerile care se anunţă pentru 20 februarie. În partid sunt acum foarte multe discuţii serioase la nivelul organizaţiilor în legătură cu această modificare a Statutului şi eu sper că la Congres vor fi luate decizii lucide în acest sens, care să permită partidului să respire din nou şi să dea membrilor speranţă, iar alegătorilor şi simpatizanţilor săi optimism", a mai afirmat fostul lider PSD.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici