Năstase, dispus să candideze la Preşedinţie

Deputatul Adrian Năstase a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că este dispus să candideze la Preşedinţie dacă partidul îl va desemna şi că nu şi-ar da demisia din PSD pentru a candida din postura de independent la alegerile prezidenţiale din acest an.

21 afișări
Imaginea articolului Năstase, dispus să candideze la Preşedinţie

Deputatul Adrian Năstase (Imagine: Gabriel Petrescu - Mediafax Foto)

"Nu mi-aş da demisia din partid ca să candidez independent. Nu cred în şansa unui candidat independent la prezidenţiale ţinând seama de experienţa mea", a spus Năstase, explicând că "se pot întâmpla nenumărate lucruri în secţiile de vot" atunci când candidatul nu are "o structură" la nivelul comisiilor electorale din secţiile de votare.

Năstase a adăugat că este dispus să candideze la alegerile prezidenţiale de anul acesta, însă numai dacă PSD îl va desemna în acest sens.

"Nu voi candida decât în măsura în care PSD mă va desemna pentru o astfel de candidatură", a spus preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

El a adăugat: "Partidul, în momentul de faţă, nu a luat o decizie, este, într-un fel, împărţit între sentimentele fraterne faţă de PD-L, un respect din ce în ce mai puternic faţă de Traian Băsescu şi, pe cealaltă linie, sunt cei care sentimentul că partidul se topeşte în PDL".

Adrian Năstase a mai spus că şansele unui candidat PSD împotriva lui Traian Băsescu în turul al doilea a alegerilor prezidenţiale sunt "mai mici" în cazul în care PSD va rămâne la guvernare alături de PDL" şi a reafirmat faptul că el a fost împotriva participării la guvernare a PSD alături de democrat-liberali.

Întrebat dacă se teme de o confruntare cu actualul şef al statului, Năstase s-a arătat "foarte deranjat" de o asemenea întrebare, spunând că de patru ani "se bate" cu Traian Băsescu şi că nu îi este frică de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici