Năstase i-ar prefera pe Ponta-preşedinte executiv, Dragnea-secretar general, Diaconescu-şef al CN

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, candidat la şefia partidului, a declarat, vineri, la Antena 3, că i-ar prefera pe Victor Ponta în funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, pe Liviu Dragnea secretar general şi, "dacă ar accepta", pe Cristian Diaconescu preşedinte al Consiliului Naţional.

28 afișări
Imaginea articolului Năstase i-ar prefera pe Ponta-preşedinte executiv, Dragnea-secretar general, Diaconescu-şef al CN

Năstase i-ar prefera pe Ponta-preşedinte executiv, Dragnea-secretar general, Diaconescu-şef al CN (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Năstase a menţionat că el ar dori ca în Statutul PSD să fie prevăzută funcţia de preşedinte executiv şi, răspunzând unei întrebări, a spus că l-ar prefera în acest post pe Victor Ponta.

În ceea ce priveşte postul de secretar general al PSD, Năstase a spus că l-ar prefera pe Liviu Dragnea.

Solicitat să precizeze pe cine ar dori în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, Adrian Năstase a răspuns că, "dacă ar accepta, ar putea să fie Cristian Diaconescu".

"Nu m-am consultat cu ei" în această privinţă, a ţinut să precieze Năstase.

El a adăugat că echipa care se va forma va fi însă mult mai largă. "Nu pot să nu adaug câteva nume", a spus el, referindu-se la Titus Corlăţean, Adrian Severin şi la unii preşedinţi de organizaţii, pe care a menţionat că-i preţuieşte foarte mult, "de la Nelu Stan, la Costică Nicolescu sau Mârza la Suceava" şi alţii.

Întrebat despre o eventuală colaborare, după Congres, cu actualul preşedinte al partidului, Mircea Geoană, Năstase a arătat că "va depinde de el cum se va raporta".

Referitor la Viorel Hrebenciuc, Năstase a spus că PSD are nevoie, în Parlament, în momentul de faţă, de o echipă puternică, iar, dacă liderul deputaţilor PSD se va implica serios, poate fi util.

"Mulţi au spus în oraş că eu am fost unul dintre cei care au influenţat votul în favoarea lui la grupul din Cameră. Vreau să facem diferenţa între o anumită relaţie personală, care poate să oscileze în timp şi ceea ce este valoarea intrinsecă, valoarea de întrebuinţare a unuia dintre oamenii partidului. Şi în Parlament, în momentul de faţă, noi avem nevoie de o echipă foarte puternică. Suntem într-o bătălie în care, dacă Viorel Hrebenciuc se va implica serios, poate să fie un asset, poate să fie extrem de util", a spus el.

Întrebat dacă l-ar desemna pe Hrebenciuc şef de campanie dacă ar candida la Preşedinţie, Năstase a răspuns negativ, menţionând că l-ar lua doar consilier pentru campanie.

Cât despre Miron Mitrea, Adrian Năstase a spus că acesta, în momentul de faţă, are foarte multă experienţă, dar nu ştie cât s-ar mai implica în chestiuni organizatorice.

El a opinat totodată că Miron Mitrea ar putea intra în ecuaţie, dar treptat. "Mitrea poate să vină în această echipă, gradual. El deocamdată are propria lui orbită de aşteptare, candidează, stă acolo, se uită ce se întâmplă", a spus Năstase.

Adrian Năstase a mai susţinut că va demisiona în cazul în care va fi ales preşedinte al partidului şi nu va reuşi să câştige în această calitate alegerile locale din 2012.

"Eu nu mă bat cu Mircea Geoană, cu ceilalţi colegi, eu încerc să aduc un proiect pozitiv pentru colegii mei din partid", a spus de asemenea Năstase, precizând că acest proiect va fi pus la dispoziţie de luni.

Adrian Năstase a apreciat totodată, răspunzând unei întrebări, că Mircea Geoană ar mai putea fi candidat la Preşedinţia României. "Dacă absoarbe şocul acestor alegeri, el poate să revină peste doi ani, eventual, şi să candideze. Eu cred că poate să facă acest lucru", a menţionat el.

Solicitat să precizeze dacă, în opinia sa, Victor Ponta ar putea să fie un candidat la Preşedinţie, Năstase a răspuns afirmativ. "Fără îndoială, Victor Ponta poate să fie unul, Cristi Diaconescu poate să fie un alt candidat. Avem soluţii. Dar aceşti tineri, la fel ca patinatorii, care deocamdată nu au patinele suficient de bune şi exerciţiul respectiv, trebuie pregătiţi", a afirmat Năstase.

Adrian Năstase şi-a anunţat, joi, la Consiliul Naţional, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD. Alţi candidaţi la şefia PSD, la Congresul din 20 februarie, ar fi Mircea Geoană, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea, Andrei Alexandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici