Năstase, îngrijorat de manevrele pe care le-ar face la Congres cei ce vor amânarea schimbării în PSD

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, care şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, se declară îngrijorat de "manevrele" pe care le-ar putea face la Congres cei ce doresc amânarea schimbării din partid.

31 afișări
Imaginea articolului Năstase, îngrijorat de manevrele pe care le-ar face la Congres cei ce vor amânarea schimbării în PSD

Năstase, îngrijorat de manevrele pe care le-ar face la Congres cei ce vor amânarea schimbării în PSD (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte Congresul extraordinar al PSD, avem şansa de a demonstra că suntem cel mai democratic partid din România, dacă reuşim să depăşim ameninţarea alegerii preşedintelui în urma jocurilor de culise. Avem şansa de a demonstra că suntem cel mai capabil partid din România, dacă reuşim să facem o opoziţie responsabilă. Şi avem şansa de a demonstra că suntem viitorul României, dacă vom reuşi să scoatem PSD din siajul de imagine al post-comunismului şi să-l aducem în direcţia stângii moderne, atrăgând simpatizanţi ce nu se regăsesc în partidul nostru acum", scrie Năstase pe blogul său.

În opinia sa, şansa PSD din acest moment este de a lua cea mai bună decizie posibilă, prin intermediul voturilor celor mai reprezentativi membri, nu demonstrarea versatilităţii unor jocuri de culise.

"Acestea ar putea să aleagă un anumit lider, uşor de manevrat, dar ar fi, probabil, incapabile să aleagă cel mai bun lider pentru viitorul partidului. Sunt şi eu îngrijorat cu privire la manevrele pe care ar putea să le facă cei ce doresc amânarea schimbării din partid. Mi-aş dori ca, la Congres, să dăm o lecţie de democraţie internă şi de transparenţă şi să nu avem acuzaţii despre cum se fură la urne, despre cum se fraudează alegerile de către cei care se tem de schimbare", adaugă Adrian Năstase.

El menţionează că, în ultimii ani, în mod constant, mesajele PSD au generat mai puţină încredere şi mai puţină simpatie decât mesajele adversarilor săi politici.

"Acesta este unul dintre capitolele la care trebuie să facem ajustări serioase. Ca partid, avem nevoie atât de oameni capabili să comunice mai bine cât şi de lideri capabili să producă entuziasm şi forţă în interiorul propriilor organizaţii. Iar Congresul de luna aceasta este momentul cel mai bun pentru a descoperi dacă PSD doreşte să facă aceşti paşi sau dacă jocurile de culise vor fi mai importante decât binele partidului", mai scrie Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici