Năstase: Ne face rău superpersonalizarea candidaturii pentru Bucureşti

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea BPN, că va susţine, în ceea ce priveşte candidatura pentru Primăria Capitalei, cea mai bună soluţie pentru partid şi pentru Bucureşti şi la nivelul ţării.

16 afișări
Imaginea articolului Năstase: Ne face rău superpersonalizarea candidaturii pentru Bucureşti

Năstase: Ne face rău superpersonalizarea candidaturii pentru Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat pe cine va susţine dintre Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu pentru a fi desemnat candidat al PSD pentru Primăria Bucureştiului, Năstase a răspuns: "Voi susţine cea mai bună soluţie pentru partid şi pentru Bucureşti, şi la nivelul ţării. Este important să dăm un semnal de înţelepciune şi cred că ne face rău superpersonalizarea candidaturii pentru Bucureşti".

Năstase a mai afirmat că, potrivit Statutului PSD, deciziile cu privire la candidaţii pentru primăriile marilor oraşe trebuie luate la nivelul Comitetului Executiv.

"De aceea, nu ştiu cum vor fi discuţiile astăzi, am impresia însă că oricum va trebui să organizăm încă o întâlnire a Comitetului Executiv Naţional pentru a decide", a adăugat el.

Conducerea centrală a PSD analizează, luni, candidaturile pentru primăriile marilor oraşe, aşa cum au fost stabilite după ce echipa de campanie condusă de Miron Mitrea s-a întâlnit cu organizaţiile judeţene ale partidului.

Liderii PSD s-au întâlnit şi duminică seară cu coordonatorul de campanie, Miron Mitrea, pentru a analiza stadiul candidaturilor pentru primăriile marilor oraşe şi pentru preşedinţiile consiliilor judeţene, fără a discuta însă şi despre dilema Oprescu-Vanghelie în ceea ce priveşte candidatura pentru Bucureşti.

Mitrea este aşteptat să facă, luni, o informare asupra întâlnirilor de instructaj pe care le-a avut cu organizaţiile judeţene ale partidului, precum şi asupra candidaturilor la primăriile marilor oraşe, stabilite în proporţie de 80%.

Deşi Biroul Permanent Naţional nu are decizia finală în stabilirea candidaturilor la principalele primării, lista definitivă urmând să fie aprobată de Comitetul Executiv, unii dintre liderii PSD anticipează că la şedinţa de luni a BPN ar putea avea loc unele discuţii contradictorii pe marginea candidaturii la Primăria Capitalei.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, public, la mijlocul săptămânii trecute, înainte ca o discuţie în acest sens să aibă loc în BPN, că Marian Vanghelie este candidatul PSD pentru Primăria Bucureştiului.

Două zile mai târziu, Geoană afirma că decizia finală cu privire la candidatura lui Vanghelie la Primăria Capitalei nu a fost luată de conducerea partidului.

Pe de altă parte, este de aşteptat ca Geoană să reia, luni, îndemnul către unii dintre vicepreşedinţi să candideze la preşedinţia unor consilii judeţene, acolo unde PSD nu are candidaţi bine cotaţi. Geoană a mai lansat această idee într-o şedinţă anterioară a BPN, însă niciunul dintre vicepreşedinţi nu a reacţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici