Năstase nu exclude candidatura la şefia PSD

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, la Târgovişte, că nu exclude varianta de a candida, totuşi, la preşedinţia partidului, însă această situaţie poate apărea doar în cazul în care motivele care l-au făcut să se retragă nu vor mai fi valabile.

17 afișări
Imaginea articolului Năstase nu exclude candidatura la şefia PSD

Năstase nu exclude candidatura la şefia PSD (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Năstase a făcut aceste declaraţii în contextul în care participanţii la conferinţa judeţeană a PSD Dâmboviţa i-au cerut să revină asupra deciziei sale de a nu mai candida la şefia partidului.

"Sunt încă foarte multe lucruri neclare şi pentru mine şi pentru colegii din conducere. Mai avem încă de examinat la o şedinţă a Comitetului Executiv, vineri, unele dintre problemele importante de organizare. Să vedem dacă unele chestiuni vor fi corectate. Apoi să vedem Statutul, dacă va fi sau nu discutat, dacă modificările vor fi temperate sau ce se va întâmpla cu listele deschise. A fost astăzi (miercuri-n.r.) o discuţie, însă nu-mi dau seama în ce cadru s-a făcut. Am de examinat aceste chestiuni. Am primit mai multe telefoane de susţinere din ţară, inclusiv de la preşedinţi de organizaţii şi o să ma gândesc la decizia pe care o voi lua. Eu am anunţat retragerea mea ca o formă de protest. Dacă elementele faţă de care am dorit să-mi exprim acest protest rămân valabile, evident şi decizia mea rămâne valabilă", a declarat Adrian Năstase.

La conferinţa judeţeană a PSD Dâmboviţa au fost desemnaţi cei 51 de delegaţi la Congresul de sâmbătă al partidului, care şi-au exprimat susţinerea pentru o eventuală candidatură a lui Adrian Năstase, iar în lipsa acesteia pentru Victor Ponta.

Liderul social-democrat Cristian Diaconescu a anunţat, miercuri seară, că joi îşi va depune candidatura pentru şefia partidului, precizând că vor fi şi alţi colegi care se vor înscrie în cursa pentru prima funcţie din partid "în mod individual", nu pe o listă care să implice o echipă.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru conducerea PSD expiră joi, la ora 16.00, singurele nume certe înscrise, până, la acest moment, în cursa pentru şefia formaţiunii fiind cele ale lui Mircea Geoană şi Victor Ponta.

CExN a adoptat, luni, cu 42 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi două abţineri amendarea Statutului astfel încât viitoarea conducere să fie aleasă de Congres o pe listă care să conţină preşedintele,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici