Năstase scrie lui Geoană şi Dragnea să respecte Statutul

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, le-a trimis, joi, o scrisoare preşedintelui partidului, Mircea Geoană, şi secretarului general Liviu Dragnea, în care le cere să respecte Statutul, care prevede participarea membrilor Consiliului Naţional (CN) la Congres.

15 afișări
Imaginea articolului Năstase scrie lui Geoană şi Dragnea să respecte Statutul

Năstase scrie lui Geoană şi Dragnea să respecte Statutul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Corectitudinea procedurilor de organizare a Congresului din 20 februarie 2010 reprezintă o condiţie fundamentală pentru legitimitatea rezultatelor acestuia şi pentru menţinerea unităţii partidului", arată Năstase, în scrisoarea postată pe blogul său.

El menţionează că, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional, a primit numeroase sesizări, dintr-un număr semnificativ de judeţe, cu privire la nerespectarea prevederilor privind delegarea la Congres a membrilor actuali ai Consiliului Naţional.

"Vă amintesc că în conformitate cu art. 49, alin. 2, paragraful 2 din Statutul PSD, din componenţa delegaţilor la Congres fac parte, în mod obligatoriu, toţi membrii în funcţie din actualul Consiliu Naţional. Prevederea statutară privind includerea în lista delegaţilor la Congres a membrilor Consiliului Naţional a fost reiterată în hotărârea de convocare a Congresului, adoptată la ultimul Consiliu Naţional. De altfel, respectiva precizare este cuprinsă şi în adresa numărul 16/SG/ 04.02.2010, pe care domnul Liviu Dragnea a trimis-o în judeţe în vederea organizării Conferinţelor Judeţene", menţionează Năstase.

Adrian Năstase adaugă că, în pofida acestor prevederi, în multe judeţe, unii membri ai Consiliului Naţional au fost omişi, în mod intenţionat, din componenţa delegaţiilor, iar o astfel de procedură împiedică o parte din membrii Consiliului Naţional să-şi exercite dreptul statutar de a participa la Congres, de a se adresa acestuia, de a alege şi de a fi aleşi.

"În aceste condiţii, vă solicit, cu toată fermitatea, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional, să luaţi măsurile necesare pentru includerea pe lista delegaţilor a tuturor membrilor Consiliului Naţional, indiferent de opţiunile lor pentru o «echipă» sau alta. Dacă nu veţi face demersurile impuse de Statut, voi fi nevoit să mă adresez Congresului cu solicitarea de a nu valida mandatele decât după ce se vor fi făcut completările respective pe baza listei membrilor Consiliului Naţional", le scrie Năstase lui Geoană şi Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici