Năsui: PSD şi PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024

Deputatul USR Claudiu Năsui declară că PSD şi PNL că „au măsluit cifrele din bugetul de stat pe 2024 astfel încât să umfle veniturile şi să facă loc cheltuielilor în creştere”: „Este vorba de peste 10 miliarde de lei adăugate din pix de Guvernul Ciolacu”.

98 afișări
Imaginea articolului Năsui: PSD şi PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024

Năsui: PSD şi PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024

„Pentru prima dată în istoria României, bugetul va avea o linie de venituri complet fictivă adăugată doar ca să iasă veniturile şi deficitul bine. Am mai explicat cum au politicienii interesul să umfle estimarea veniturilor pentru a face loc cheltuielilor în buget. Dacă se realizează sau nu acele venituri, nu e problema lor. E problema noastră. Ei doar vor da din umeri după care vor creşte împrumuturile şi vor mări taxele. Pentru ei, timpul trece, leafa merge în continuare”, declară Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei.

Potrivit USR, „linia fictivă de venituri a fost botezată <Venituri suplimentare încasate din digitalizare> şi acolo au pus PSD şi PNL nu mai puţin de 10,5 miliarde de lei”.

„O «sursă» de venituri care n-a existat niciodată şi nu e clar cum ar funcţiona. Impozitul pe profit, pe venit, taxa pe valoare adăugată, contribuţia pe X pe Y, toate sunt surse de bani pentru stat. Statul le ia de undeva. Intră nişte bani în trezorerie. Dar încasări din digitalizare ce sunt? Doar un nou mod de a minţi cu zâmbetul pe buze”, precizează Claudiu Năsui.

Legea bugetului de stat pe 2024 intră luni în dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate. Votul final e programat pentru miercuri. Proiectul prevede un deficit de 5%, o creştere economică de 3,4 procente şi o inflaţie de 6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
năsui,
buget,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici