Neamţ: Prefectul, plângere la DNA împotriva fostului prefect, care a demis vicepreşedintele CJ

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a declarat, marţi, că a depus plângere la DNA împotriva fostului prefect, pe care îl acuză de abuz în serviciu, după ce Daniela Soroceanu a demis prin ordin de prefect vicepreşedintele CJ Neamţ, acesta câştigând în instanţă dreptul de a fi repus în funcţie.

1653 afișări
Imaginea articolului Neamţ: Prefectul, plângere la DNA împotriva fostului prefect, care a demis vicepreşedintele CJ

Neamţ: Prefectul, plângere la DNA împotriva fostului prefect, care a demis vicepreşedintele CJ

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a depus o plângere penală la DNA, împotriva fostului prefect, Daniela Soroceanu, care a emis un ordin prin care a încetat mandatul de consilier judeţean câştigat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Laurenţiu Dulamă, acuzat de incompatibilitate. Acesta a câştigat, însă, dreptul de a fi repus în funcţie.

„În 2018, a existat ordinul prefectului numărul 119, mai exact din 25 aprilie 2018, semnat de doamna Daniela Soroceanu, prefect al judeţului Neamţ la acea dată, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Laurenţiu Cristinel Dulamă. Respectivul act administrativ, contestat de către domnul Dulamă, a avut câştig de cauză şi a obţinut repunerea în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean", a declarat Lazăr.

Pe lângă decizia de repunere în funcţie, Laurenţiu Dulamă a primit şi daune morale de 10.000 de lei, pe care acesta nu le-a mai cerut, după ce, susţine George Lazăr, s-a împăcat cu Instituţia Prefectului Neamţ. Însă, cheltuielile de judecată, în valoare de 2.360 de lei trebuiau plătite de către Prefectură şi Consiliul Judeţean.

Actualul prefect a anunţat, marţi, că urmează să solicite într-o acţiune în regres, suma de 1.180 de lei, jumătate din cheltuieli, respectiv partea ce ar fi trebuit achitată de Prefectură, de la fostul prefect, Daniela Soroceanu. Pe lângă asta, George Lazăr consideră că Daniela Soroceanu ar fi putut comite infracţiunea de abuz în serviciu, pentru că a emis ordinul de încetare a mandatului fără ca pentru Laurenţiu Dulamă să existe o decizie în instanţă, în ceea ce priveşte presupusa incompatibilitate.
.
„Am analizat documentele care au stat la baza emiterii ordinului numărul 119 din 24 aprilie 2018 şi am constatat că actul administrativ, respectiv acel ordin, a fost emis cu încălcarea prevederilor legale. Pe cale de consecinţă considerăm că semnatarul ordinului, numita Soroceanu Daniela, ar fi putut comite infracţiunea de abuz în serviciu. Actul a fost înaintat, sesizarea a fost depusă organelor competente (DNA Bacău - n.r. ) pe data de 20 ianuarie 2020”, a explicat George Lazăr.

Laurenţiu Dulamă a fost demis în aprilie 2018 pentru că ar fi fost într-o situaţie de incompatibilitate. Soţia acestuia era acţionar la o societate care avea în grijă cimitirele din Piatra-Neamţ, iar compania avea şi contracte cu ApaServ, firmă subordonată Consiliului Judeţean Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici