Negoiţă: Dacă cineva nu este oportun, atunci este vorba de premierul Guvernului "Minciună"

Purtătorul de cuvânt al PDL, Liviu Negoiţă, a declarat, miercuri, că, dacă cineva nu este oportun, atunci este vorba de premierul Guvernului "Minciună", el criticând astfel afirmaţia primului ministru, care a spus că modificarea statutului magistraţilor nu a fost oportună.

22 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Dacă cineva nu este oportun, atunci este vorba de premierul Guvernului "Minciună"

Negoiţă: Dacă cineva nu este oportun, atunci este vorba de premierul Guvernului "Minciună" (Imagine: Mediafax Foto)

"Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost la Bruxelles, unde a fost invitat să dea explicaţii despre încălcarea Constituţiei de către majoritatea PSD-PNL, când a fost modificată legea privitoare la numirea procurorilor", a spus Liviu Negoiţă.

El a susţinut că, la Bruxelles, premierul şi-a pus în aplicare programul "Minciuna". "Tăriceanu a minţit şi Comisia Europeană şi societatea românească. El a spus preşedintelui CE că Guvernul lui este fidel programului european pe justiţie, dar nimic nu îi este mai străin", a acuzat Negoiţă.

Liderul PDL a criticat, totodată, afirmaţia premierului, potrivit căruia modificarea legii Statutului magistraţilor, votată de Senat, nu a fost oportună.

"Dacă cineva a fost şi nu este oportun, atunci este vorba de primul ministru al Guvernului «Minciună» patronat de PSD. Tăriceanu şi Geoană, PNL şi PSD nu se pot prezenta în faţa alegătorilor cu pretenţia de a fi votaţi, în condiţiile în care tot ce vor ei este separarea legii în stat: una pentru oamenii de rând, alta pentru protejarea propriilor privilegii", a spus Negoiţă.

El a completat că premierul "visează" la România ca la a şaptea putere a Europei, dar că, deocamdată a reuşit, "împreună cu partenerii săi din PSD, să facă din România prima putere europeană a minciunii".

Vicepreşedintele PDL a mai spus că, după excluderea PD de la guvernare, liderii PSD şi PNL nu au avut alt scop decât modificarea legilor justiţiei, "din dorinţa de a-şi prezerva interesele oculte şi de a nu răspunde în faţa legii, ca orice alt cetăţean".

Decizia Parlamentului de a modifica procedura de numire a procurorilor şefi reprezintă, din punct de vedere politic, un demers inoportun, dar care poate fi discutat tehnic, a declarat, marţi, premierul Tăriceanu, la sfârşitul discuţiei de la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso.

Premierul a arătat totodată că, din punct de vedere tehnic, în statele europene există diferite formule de numire a procurorilor şefi, inclusiv de către ministrul Justiţiei, fără "un patent sau o formulă unică", şi a precizat că în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se vorbeşte despre creşterea responsabilităţilor CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici