Negrescu a cerut în Parlamentul European măsuri de prevenire a unui nou scandal Hexi Pharma

Europarlamentarul Victor Negrescu, membru al grupului socialiştilor europenei, a cerut în plenul Parlamentului European un set de măsuri în toată Uniunea Europeană pentru a preveni o situaţie similară celei din România, declanşată de scandalul Hexi Pharma.

240 afișări
Imaginea articolului Negrescu a cerut în Parlamentul European măsuri de prevenire a unui nou scandal Hexi Pharma

Negrescu a cerut în Parlamentul European măsuri de prevenire a unui nou scandal Hexi Pharma (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Cetăţenii europeni aşteaptă de la Uniunea Europeană reguli şi standarde care să îi protejeze. Un exemplu este criza cu care se confruntă România în domeniul sănătaţii, prin prisma faptului că al treilea cel mai mare producător de dezinfectanţi din ţară a diluat produsele vândute către 300 de spitale din România", a spus Negrescu într-o intervenţiei în Parlamentul European.

Negrescu s-a declarat îngrijorat de "zeci de mii de posibile probleme medicale generate de această situaţie" şi consideră că e necesară o legislaţie adevcată.

"Criza cu care se confruntă România poate oricând apărea în oricare altă ţară europeană, în absenţa unor măsuri ferme aplicabile tuturor sistemelor medicale. De aceea, solicit forurilor europene să elaboreze un set de reguli clare, aplicabile tuturor statelor membre, pentru că astfel de situaţii să nu mai fie posibile în niciun sistem sanitar european", a spus eurodeputatul.

De asemenea, Negrescu a spus că Uniunea trebuie să aibă mai multe competenţe în domeniul sănătăţii pentru a-l putea finanţa şi sprijini în toate statele membre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici